Početna U svetu knjiga Poučne priče Čudotvorna moć lјubavi – Poučna priča

Čudotvorna moć lјubavi – Poučna priča

4268
0
siromašna deca
foto: www.businessinsider.com

Širite lјubav oko sebe, a pre svega u svojoj kući. Pružajte lјubav deci, ženi ili mužu, prvom susedu. Nemojte dozvoliti da lјudi od vas odlaze lošije volјe i nesrećniji nego što su došli.
Budiše oživo
tvorenje božje blagosti, blagosti na licu, u očima, osmehu i toplom pozdravu.
– Majka Tereza –

Jedan profesor je sa grupom svojih studenata sociologije obilazio siromašna predgrađa Baltimora kako bi napravili studiju o 200 momaka. Svako od njih imao je zadatak da napiše svoje mišljenje o budućnosti svakog od tih dečaka. Studenti su, svi do jednoga, napisali da ti dečaci nemaju baš nikakvih šansi na uspeh. Jedan drugi profesor sociologije posle više od 20 godina slučajno je naleteo na ovu studiju. Odmah je došao na ideju da proveri šta se zaista desilo da ovim dečecima, da li su se sumorne prognoze iz nekadašnje studije obistinile. On je takođe od svojih studenata zatražio da istraže šta se dogodilo sa nekadašnjim dečacima.

Studenti su otkrili neverovatnu stvar, saznali da su, da su osim 20 dečaka koji su se odselili ili umrli, 176 od 180 postali uspešni advokati, doktori i poslovni lјudi.Profesor je bio zapanjen. Odlučio je da detalјnije ispita u čemu je stvar. Svi ti lјudi, srećom, živeli su u okolini, tako da je svakome od njih mogao da postavi pitanje: „Šta je, po vašem mišlјenju, najviše doprinelo uspehu koji ste postigli u životu?“ Gotovo u svim slučajevima odgovor je ukazivao na činjenicu da su dečaci imali dobru učitelјicu.

Srećom učitelјica je još uvek bila u životu, pa je profesor potražio tu staru, ali još uvek živahnu ženu koja je koristila magičnu formulu pomoću koje je te dečake izvukla iz siromašnih udžerica u predgrađu i utrla im put ka uspehu.

Učitelјičine oči su blistale, a usne se razvukle u lјubazan smešak. „To je tako jednostavno,“ – rekla je ona. „Jednostavno sam volela te dečake.“

Melem za dušu – Erik Batervort

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here