Početna Zabava Dečiji rođendani: Trikovi za savršenu proslavu kod kuće

Dečiji rođendani: Trikovi za savršenu proslavu kod kuće

13388
0
Dečiji rođendani: Trikovi za savršenu proslavu kod kuće

Gotovo da nema mališana koji ne broji dane do svog rođendana i kada su dečije rođendanske zabave u pitanju radujemo im se zajedno sa njima, ali ujedno bivamo izloženi izvesnom stresu zbog želje da priredimo malom slavljeniku dan za pamćenje i ispunimo sva dečija očekivanja. U tekstu koji sledi ćemo podeliti sa vama osnovne stavke koje bi trebalo da imate na umu prilikom organizovanja dečijeg rođendana kod kuće, kao i zanimljive trikove kojima ćete doprineti ukupnoj atmosferi i utisku.

Lista zvanica i pozivnice

Organizacija svake zabave počinje od liste zvanica. Uključite svoje dete u planiranje rođendana i na taj način učinite da zabava za njega počne i pre same zabave. Dok planirate zajedno koga ćete pozvati, razgovarajte sa detetom o interesovanjima njegovih zvanica, svemu što je zanimljivo njegovim vršnjacima i samim time ćete već tada početi da dobijate okvirne ideje o načinima na koji ćete ih animirati i učniti da se dobro provedu. S druge strane, od liste zvanica mahom zavisi i budžet, pa ćete spram broja zvanica moći da procenite koliko će vam novca piti potrebno za žurku koju planirate. Novca vam, međutim, zaista ne treba previše da bi zabava bila dobra. Na pozivnicama možete na prvom mestu dosta uštedeti, tako što ćete ih praviti zajedno sa detetom ili, u zavisnosti od njegovog uzrasta, njemu prepustiti kreiranje pozivnica. Na taj način će zabava dobiti lični ton, a dete će moći da pusti mašti na volju i naposletku će biti ponosno na svoj doprinos. Iznos koji ste inicijalno planirali da utrošite na pozivnice, preusmerite ka posluženju, koje je zapravo jedina stavka na kojoj ne bi trebalo da štedite.

Posluženje: Hrana i piće

Kada planirate posluženje za dečiju zabavu pred vama je zadatak da s jedne strane hrana bude jednostavna, a sa druge strane vizuelno dopadljiva. Pored toga, veoma je važno da se raspitate u vezi sa time da li je neka od zvanica alergična na određenu vrstu namirnica. Kada je organizacija ovakvih zabava u pitanju, odlična ideja je da poručite ketering za rođendane, koji će odgovoriti na sve navedene zahteve, a vama pri tome uštedeti vreme i omogućiti da se bavite ostalim stavkama, ne razmišljajući o tome da li će hrana biti ukusna i naposletku da li su namirnice koje ćete ponuditi deci dovoljno kvalitetne. Što se pića tiče, u zavisnosti od uzrasta i navika dece procenite da li ćete u izbor uključiti i gazirane sokove, a ukoliko ste spremni da se više angažujete na samoj zabavi uzmite u obzir i sveže ceđene sokove, koje ćete služiti uz šarene slamčice i sa komadima svežeg voća. Nemojte se dvoumiti u vezi sa papirnim čašama i tanjirićima, budući da na ovaj način preventujete eventualne nezgode. Samu tortu prilagodite pre svega ukusu vašeg deteta, težeći ka klasičnim ukusima. Uključite detalje poput omiljenih junaka iz crtanih filmova i sa tortom sigurno nećete pogrešiti.

Dečiji rođendani: Trikovi za savršenu proslavu kod kuće

Dekoracija i tema zabave

Kada je dekoracija u pitanju, ona je za mališane daleko važnija nego kada je u pitanju organizovanje zabave za odrasle. U ovom slučaju je šarenilo uglavnom imperativ, ali ukoliko vaše dete preferira određenu boju, ugodite mu. Odlična ideja za dečiju zabavu je određena tema i uglavnom se ona svodi na omiljeni crtani film ili bajku. Najmlađi pri tome vole maskembale i ova ideja će doprineti uzbuđenju vašeg deteta povodom žurke i ujedno učiniti da i druga deca unapred radosno planiraju svoje kostime, maštajući. Što se balona tiče, za njih važi pravilo “što više – to bolje”, jer je ovo zapravo dekoracija kojom će se deca igrati tokom cele zabave. Prilikom dekorisanja takođe možete uključiti svoje dete i zajedno praviti detalje kojima ćete ukrašavati prostoriju ili baštu. Nemojte se zamarati idejom da sve mora da bude savršeno u formalnom smislu, već imajte na umu da je poenta ove zabave osmeh vašeg posebnog mališana.

Animacija

Poslednja ali ne i najmanje važna stavka je animacija dece. Roditelji uglavnom za dečije rođendane angažuju profesionalne animatore, što je u osnovi dobra ideja ali ipak uključite još neke opcije. Deca sa radošću prihvataju kreativne igre i poznajući svoje dete možete pretpostaviti šta bi se i njegovim drugarima moglo dopasti. Pinjata i oslikavanje lica nisu nove ideje, ali su uvek uspešne. Pinjatu možete sami napraviti od papirne kese i ukrasiti krep papirom, a dodatno biste mogli doprineti dečijoj radosti ukoliko im dozvolite da je oni na samoj zabavi ukrašavaju i zatim se takmiče. Ukoliko se odlučite za boje za lica, uključite i fotografisanje u smešnim pozama sa interesantnim dodacima, zabavnim šeširima i maskama. Interesantna ideja je i organizovanje modne revije. Fotografišite ih u njihovim kreacijama polaroidom, a nakon zabave im podelite fotografije, koje će im ostati kao lepa uspomena. Nemojte se plašiti jednostavnosti i uključite igre poput pantomime, koju svi rado igraju. Takođe, možete organizovati i potragu za blagom, podelivši decu u grupe koje će tragati za skrivenom kutijom punom slatkiša, koji će pripasti pobednicima. 

Kada se približi još jedan dan proslave godišnjice rodinog dolaska u vašu kuću, posvetite se ideji da izmamite što više dečijih osmeha. Deca će na radost odgovoriti radošću i ne zaboravite da je najvažnije da ih pod tom parolom ugostite. Uložite vedru energiju u to da učinite zaista divnim ovaj već divan dan. Srećan rođendan!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here