Početna Konkursi Likovni konkursi Dečji likovni konkurs „Ovako je slikao Dega, a ovako svet vidim ja…“

Dečji likovni konkurs „Ovako je slikao Dega, a ovako svet vidim ja…“

3056
0
dega

Konkurs otvoden do: do 15. septembra 2017. godine

Konkurs raspisuje: Narodni muzej

Tokom trajanja izložbe Edgar Dega. „Trenuci posmatranja“ u Galeriji SANU i u okviru manifestacije Muzej u srcu grada, Narodni muzej će prirediti dečiji likovni konkurs „Ovako je slikao Dega, a ovako svet vidim ja…“

Narodni muzej poziva svoje mlade posetioce da dođu i donesu svoj crtež inspirisan radom Edgara Degaa.

Ukoliko tragate ze nekim drugačijim izazovom letnjeg raspusta, ako niste na nekom putovanju, a volite da crtate, možete se zabaviti, poigrati i naučiti nešto novo.

Da bi se učestvovalo u ovom konkursu, potrebno je da, tokom jedne od letnjih šetnji Knez Mihajlovom ulicom, posetiti izložbu Edgar Dega. Terenuci posmatranja u Galeriji SANU. U okviru ove izložbe, očekuju vas zanimlјive radionice na kojima možete saznati nešto više o ovom izuzetno značajnom slikaru čija dela poseduju mnogi svetski, pa i Narodni muzej.

Zabavite se tako što ćete neki od svojih brojnih, lepih i veselih letnjih doživlјaja zabeležiti u vidu crteža, ali na način kako je to činio Dega, koji je time uneo velike novine u umetnost.

Uslovi za učešće u konkursu su:

– na poleđini crteža potrebno je nacrtati, skicirti ili napisati naziv dela sa izložbe koje vam se najviše dopalo i koje vam je poslužilo kao inspiracija

– predstaviti neki svoj prizor ili doživlјaj sa letnjeg raspusta prikazati iz ptičje ili žablјe perspektive odnosno iz nesvakidašnjeg ugla posmatranja. Tema je slobodna, bitno je samo da crtež ima sledeće elemente, a to su:

– što bolјe da dočarati pokret tela (čoveka ili životinje) tkaninu, na letnjoj odeći

– za crtež koristiti olovku, voštane boje, vodene ili uglјen. Odaberi nešto od ponuđenog ili kombiniji tehnike. Ovoga puta nemojte koristiti drvene bojice i flomestere.

Radove možete slati do 15. septembra.

Uzrast učasnika nije ograničen, i drugari mlađi od 7 godina mogu da učestvuju ukoliko žele, ali je potrebno napisati ime i prezime i kao i godine.

Radove će ocenjivati četvoročlani žiri

Najbolјi radovi biće nagrađeni.

Radovi mogu biti doneti lično, na adresu: Muzej Vuka i Dositeja, Jevremova 21, ili fotografisani ili skenirani i poslati na mejl: i.jankovic@narodnimuzej.rs

Kontakt telefon: 060/807-50-19.

Izvor: www.narodnimuzej.rs

Prethodni članakSamostalnost kod dece – Šta ako dete odbija da bude samostalno
Sledeći članakKrv iz nosa kod dece – kako zaustaviti krvarenje?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here