Početna Konkursi Literarni konkursi Dečji literarni konkurs “Probudimo uspavane reči”

Dečji literarni konkurs “Probudimo uspavane reči”

3961
0

Konkurs otvoren do: 28. februara  2019. godine do ponoći
Konkurs raspisuje: Sajt MojeDete

Draga deco,

Ljudi su se uvek selili iz različitih razloga, ostavljali svoj govor i svoje reči u AMANET mlađima, kao neki dar koji trebaju čuvati u srcima, kao miris doma koji se ne zaboravlja.

Tako su se reči sudarale vekovima, stare sa novima, uvek su nove, mlađe bile jače, pa su stare posustajale na tom putu. Po njima je polako padala prašina i bile su tužne i usamljene sve do ovog konkursa namenjenog njima.

Evo, sad su uprle pogled u vas s nadom da ćete obrisati prašinu sa njih i oživeti ih tako što ćete napisati neku pričicu ili pesmu o njima. Čitava MAHALA u kojoj stanuju te reči, čeka na vas, draga deco. Neće biti BADAVA ili DŽABE, osvojićete svojom pesmom nagradu i dobiti diplomu, ali najvažnija  nagrada će se nalaziti u vašem srcu jer ste pomogli jednoj zaboravljenoj, uspavanoj reči.

TRAŽI SE USPAVANA REČ – ime ispod taloga prašine, osećanje koje izranja iz magle, glagol koji se odavno ne glagoli, pridev koji će razbuktati ono što je ugaslo i tavno.

Upšti uslovi konkursa

Teme konkursa je slobodna, možete pisati o bilo čemu a jedini uslov je da probudite makar jednu uspavanu reč.

Učenici će biti bodovani u tri kategorije

I kategorija – (mladji osnovci  – od 1 do 4 razreda)
II kategorija – (stariji osnovci – od 5 do 8 razreda)
III kategorija – (srednjoškoci – od 1 do 4 razreda)

Pravo učešća imaju sva deca – učenici osnovnih škola iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Svaki rad treba da sadrži: ime i prezime učenika, uzrast, ime škole, kao i ime mentora (to može biti roditelj, učitelj ili nastavnik), kao i njegovu eventualnu saglasnost da isti bude objavljen na sajtu MojeDete.

Pored ovih podataka možete nam poslati kratku biografiju deteta u nekoliko rečenica.

Naša preporuka bi bila da koristite Times New Roman font 12, ali nije greška ukoliko izberete i neki drugi font. Možete nam slati vaše radove u formi poezije ili proze.

Jedan učenik može poslati najviše jedan rad u prozi i jednu pesmu.

Svi pristigli literarni radovi moraju biti autorska dela (ne smeju da budu preuzeti sa interneta ili nekog drugog izvora).

Zanimljivo bi bilo da nam uz svoj rad dostavite i spisak reči koje ste probudili sa njihovim značenje.

Rok za dostavljanje radova je: 28. februar  2019. godine do ponoći.

Neblagovremene radove nećemo uzimati u obzir, a radove kojima nedostaje potpisana Saglasnost nećemo publikovati.

Nagrade

Najbolje u kategorijama nagradićemo sitnim školskim priborom, pohvalnicama i knjigama koje će u ovu svrhu darivati Kreativni centar.

Žiri će dodeliti: prvu, drugu i treću nagradu u svim kategorijama.

Slanje literarnih radova

Svoje radove nam šaljite na e-mail kreativci@mojedete.info sa naznakom “Probudimo uspavane reči“, a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Na ovom linku možete preuzeti Saglasnost koja mora biti potpisana, skenirana i poslata na e-mail kreativci@mojedete.info zajedno sa literarnim radom.

Napomena

Naravno, osim pesama i pismenih sastava na zadatu temu, i dalje možete slati radove druge sadržine u okviru stalnog literarnog konkursa pod nazivom “Podeli dar”, a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objavljivati u okviru kategorije DECA ZA DECU kao što smo to i do sada radili.

Srdačno, vaš admin tim

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here