Početna Konkursi Literarni konkursi Dečji literarni konkurs „Svet je okrugao, a ne kockast“

Dečji literarni konkurs „Svet je okrugao, a ne kockast“

4222
2
Dečji konkurs Svet je okrugao a ne kockast

Konkurs otvoren do: 31. oktobra 2019. godine do ponoći
Konkurs raspisuje: Sajt MojeDete

Draga deco,

Nalazite se na samom početku školske godine, novog razreda i novih lekcija. U svim atlasima i udžbenicima jasno stoji da je svet okrugao. Međutim, umesto da ga istražujemo dok se okreće, mi ga otkrivamo kroz kockaste ekrane telefona, kompjutera i televizora. Nekako nam čak i obična reč bude zanimljivija ako je pročitamo na malom ekranu. Prstići su nam postali britkiji od jezika. Da li baš mora tako?

Zanimljiv, bučan i šarenolik svet Interneta i televizije zaista ume da izgleda zanimljivije i lepše od stvarnog sveta koji nas okružuje i u kome živimo. Ipak, to je samo varka. Pravi svet je onaj u kome pešačite do svoje škole, u kom rešavate domaće zadatke, smejete se na igralištu sa drugovima i drugaricama. Evo prilike da pokažete šta je to na ovom okruglom svetu što vas čini srećnim, što vas raduje i oplemenjuje. Ovaj konkurs je šansa za stvarni svet, hoćemo da mu pokažemo koliko je važan, da nismo zaboravili da uživamo na njegovom suncu, u raznolikim opojnim mirisima njegove livade u zujanju pčela i poju ptica. Zato nećemo igrice, hoćemo igre, hoćemo prave, a ne virtuelne prijatelje. Ovaj konkurs je mogućnost da izrazite svoj stav o svim čudima tehnologije koja nas okružuju. Ne zaboravite da je svet najveće čudo, samo ga treba voleti i čuvati.

Upšti uslovi konkursa

Tema konkursa je drugačija nego prethodne i verujemo da predstavlja izazov kome ćete se rado odazvati. S nestrpljenjem čekamo da nam objasnite zbog čega je vama zanimljivije u okruglom svetu, nego u kockastom.

Učenici će biti bodovani u tri kategorije:

I kategorija – (mlađi osnovci  – od 1. do 4. razreda)
II kategorija – (stariji osnovci – od 5. do 8. razreda)
III kategorija – (srednjoškolci – od 1. do 4. razreda)

Pravo učešća imaju sva deca – učenici osnovnih škola iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Svaki rad treba da sadrži: ime i prezime učenika, uzrast, ime škole, adresu stanovanja kao i ime mentora (to može biti roditelj, učitelj ili nastavnik).

Slanjem vaših radova prihvatate da vaši radovi budu objavljeni na sajtu MojeDete u okviru kategorije Deca za decu.

Pored ovih podataka možete nam poslati kratku biografiju deteta u nekoliko rečenica.

Naša preporuka bi bila da koristite Times New Roman font 12, ali nije greška ukoliko izberete i neki drugi font. Možete nam slati vaše radove u formi poezije ili proze.

Jedan učenik može poslati najviše jedan rad.

Svi pristigli literarni radovi moraju biti autorska dela (ne smeju biti preuzeti sa interneta ili nekog drugog izvora).

Rok za dostavljanje radova je: 31. oktobar  2019. godine do ponoći.

Neblagovremene radove nećemo uzimati u obzir.

Nagrade

Najbolje u kategorijama nagradićemo sitnim školskim priborom, diplomama, pohvalama i knjigama koje će u ovu svrhu darivati Kreativni centar.

Žiri će dodeliti: prvu, drugu i treću nagradu u svim kategorijama.

Slanje literarnih radova

Svoje radove nam šaljite na e-mail: kreativci@mojedete.info sa naznakom za konkurs „Svet je okrugao, a ne kockast“, a mi ćemo ih sa zadovoljstvom vrednovati i objaviti.

Napomena

Naravno, osim pesama i pismenih sastava na zadatu temu, i dalje možete slati radove druge sadržine u okviru stalnog literarnog konkursa pod nazivom “Podeli dar”, a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objavljivati u okviru kategorije DECA ZA DECU kao što smo to i do sada radili.

Srdačno, vaš admin tim

2 KOMENTARI

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here