Početna Porodica Deca za decu Događaj koji pamtim – Anđela Radović (II razred)

Događaj koji pamtim – Anđela Radović (II razred)

2667
0

Anđela Radović je učenica II razreda Osnovne škole „Goračići“ iz Goračića i ona nam je poslala svoj pismeni sastav na temu „Događaj koji pamtim“. Ona nam se već predstavila svojim pismenim sastavom „Moj prvi letnji raspust“ koji je nedavno objavljen i možete ga pogledati OVDE. Uživajte!

Događaj koji pamtim

Događaj koji pamtim desio se prekjuče, popodne, u šumi.

Otišla sam sa babom u šumu kod tate, čiče i dede. Dok sam tako išla, gledala sam kako se lišće njiše na vetru. Put je bio ceo prekriven tepihom od raznobojnog lišća. Slušala sam kako vetar fijuče. Stigla sam do tate koji je strugao drva. Onda mi je tata dozvolio da vučem sajlu i da zakačim drvo da bi čiča izvukao na put. Za mene kao dete to je lep doživlјaj. Gledati kako se drvo sa sve krošnjom kreće je jako zabavno. Lepo je biti u prirodi, slušati sve te zvuke raznih mašina, zvuk motorne testere koja je jako bučna, cvrkute ptica, fijuk vetra i gledati kako se drveće njiše.

Onda sam shvatila da nije lako raditi u šumi. Tu se lјudi jako umore, mogu da se povrede. Osećala sam se srećno jer sam pomogla mojima da spreme drva za ogrev za zimu, ali bila sam i umorna, a i tužna jer sam videla koliko je teško raditi fizičke poslove.

Ime i prezime: Anđela Radović
Razred: II
Škola: OŠ „Goračići” Goračići

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here