Početna Konkursi Literarni konkursi Drugi literarni konkurs „Smešna priča“

Drugi literarni konkurs „Smešna priča“

2582
0

Konkurs otvoren do: 13. januara 2017. godine

Konkurs raspisuje: Dečji kulturni centar Beograd

Tema konkursa: Dečji kulturni centar Beograd raspisao je drugi po redu literarni konkurs „Smešna priča“ kojim obeležava 1. januar, dan kada je rođen velikan neše književnosti Branko Ćopić.

Uslovi konkursa: Svaka priča treba du bude poslata kao jedan atačment, te da sadrži  : ime i prezime učenika , mejl , adresu škole, razred koji pohađa , ime učitelja-nastavnika, njegov mejl i mobilni telefon.

Literarne radove na ovu temu treba slati do  13. januara 2017 na adresu:

DKCB, Takovska 8, 11000 Beograd za „Smešnu priču“ ili na mejl vesna@dkcb.rs.

Nagrade: Predviđene su : prva nagrada , dve druge i  tri treće nagrade u dve kategorije ( đaci od 1. do 4. razreda i đaci od 5. do 8. razreda). Predsednik žirija je Slobodan Stanišić, naš čuveni književnik za decu.

Diplome  će biti dodeljene u utorak, 24.januara 2017. godine u 13 časova u Maloj sali Dečjeg kulturnog centara Beograd. Spisak pobednika će biti objavljen na sajtu Dečjeg kulturnog centara Beograd.

Branko Ćopić, kratka biografija

Branko Ćopić rodjen je 1. januara 1915. godine u malom mestu Hašani u Bosni i Hercegovini (današnja Republika Srpska), pesnik, prozni i humoristički pisac koji je objavio više knjiga za decu i mlade. Omiljen i vrlo čitan, Ćopić je za sobom ostavio obimno delo. Napisao je preko trideset knjiga za decu, među kojima su i dva romana.

Poznate knjige za decu i mlade su: Doživljaju Nikoletine Bursaća, Bosonogo djetinstvo, Bašta sljezove boje, Orlovi rano lete i Magareće godine. Prvo štampano delo objavio je već sa četrnaest godina u omladinskom časopisu „Venac“ 1928. godine.

Smatra se jednim od najvećih dečijh pisaca rođenih na prostorima bivše Jugoslavije. Veoma je cenjen kao dečiji pisac, pre svega zahvaljujući živoj mašti i daru da spretno uobliči svoja posmatranja. Bio je poznat i po nesumnjivom humorističkom talentu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here