Početna Vesti Obaveštenja Dve nagrade „Neven“ Kreativnom centru!

Dve nagrade „Neven“ Kreativnom centru!

1193
0

Organizacija Prijatelji dece Srbije dodeliće 4. oktobra 2018, u 13 h, u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda dve nagrade Neven za 2017. godinu izdanjima Kreativnog centra:

ZLATKU VASIĆU za knjigu ČUDESNO PUTOVANJE kao najboljem delu iz oblasti beletristike, o čemu je odlučivao žiri u sastavu Milovan Danojlić, Gordana Glavinić i Ivana Mijić Nemet. Potsećamo vas da je nedavno ova ista knjiga dobila i nagradu Dositejevo pero o čemu smo već pisali. Više o ovoj informaciji pogledajte OVDE.

TATJANI MIHAJILOV-KRSTEV za knjigu 50 EKSPERIMENATA IZ ŽIVOG SVETA
kao najboljem delu iz oblasti popularne nauke, o čemu je odlučivao žiri u sastavu Ljubica Urošević, Milovan Danojlić, Gordana Glavinić i Ivana Mijić Nemet.

Za skoro 30 godina postojanja Kreativni centar je osvojio čak 25 Nevena!

Na ovogodišnji konkurs stiglo je 49 naslova namenjenih deci iz 12 izdavačkih kuća.

Tradicionalna nagrada Neven, najstarija i najznačajnija nagrada u oblasti kulture za decu, ustanovljena je 1955. godine. Podstiče stvaralaštvo za decu, afirmiše autore i najuspešnija ostvarenja za mlade. Dodeljuje je organizacija Prijatelji dece Srbije u tri kategorije: beletristika, ilustracija knjige ili slikovnice i popularna nauka.

Nagradu čine povelja čiji je autor Dušan Petričić i novčani iznos. Dodeljuje se svake godine za izdanja štampana u prethodnoj godini.

Dodelu ovogodišnje književne nagrade Neven podržali su Ministarstvo kulture i informisanja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Producentska kuća NIRA.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here