Početna Porodica GPS satovi za decu, modni detalj ili mera sigurnosti

GPS satovi za decu, modni detalj ili mera sigurnosti

1413
0
gps satovi za decu

Zamislite da u svakom trenutku znate gde vam se nalazi dete, kao i da možete da ga pozovete – a da to ne znači da morate da mu kupite mobilni telefon. Ovo vam mogu omogućiti moderni GPS satovi za decu. Zahvaljujući ovom uređaju, modernog dizajna možete biti mirni čak i kad dete kasni na putu do kuće od škole, jer ćete znati da je bezbedno.

Pažljivo osmišljeni i moderno dizajnirani GPS satovi mudar su izbor svakog roditelja, bez obzira na to o kom uzrastu deteta govorimo. No krenimo, najpre, od odgovora na pitanje šta je to GPS sat i zašto nije samo modni detalj na ruci vašeg deteta.

Šta je to GPS sat?

Sve popularniji GPS satovi za decu su odličan način da budete u stalnom kontaktu sa detetom. Reč je o poslednjoj reči tehnologije, korisnoj spravici koja je zabavna za decu, a pritom garantuje njihovu sigurnost. Zahvaljujući GPS senzoru uvek možete biti sigurni u to da odredište na kom se nalazi vaše dete bude vidljivo na vašem telefonu. To bukvalno znači da ćete u svakom trenutku znati da li ste detetu potrebni i zbog čega se, primera radi, zadržalo u povratku sa treninga, a ono će graditi svoju samostalnost tako što na sve svoje aktivnosti ide bez vaše pratnje.

Takođe, većina ovih satova ima dugme upozorenja. To je alarmno dugme koje poziva tri ili više prethodno unetih i podešenih brojeva telefona. U slučaju opasnosti ili neke situacije od hitne važnosti, dete će aktivirati ovaj alarm pritiskom na dugme. Pomoću aplikacije pozivaju ovi brojevi tako da zvone neprestano dok se neko ne javi.

GPS tragač ovogućava kontakt između roditelja i deteta i to je prema oceni roditelja, možda i najznačajnija karakteristika pametnog sata. Međutim, pored ove, pametni satovi imaju i druge funkcije koje su dobre za detetov razvoj i zabavu. Pritom se najviše misli na zabavne igre i smart aplikacije koje podstiču kreativnost i logičko razmišljanje kod dece.

Kada je pravo vreme da kupite detetu pametan sat?

Ne postoje ograničenja u uzrastu deteta kada želite da kupite pametan GPS sat. Mnogi roditelji su zabrinuti da će njihova deca prerano početi sa korišćenjem Interenta i zabave koju pruža visoka tehnologija. Plaši ih da neko ne hakuje i zloupotrebi pametne uređaje koje koriste. Međutim, upravo je pametan sat idealno rešenje kada ne želite da sedmogodišnjem detetu kupite mobilni telefon, a neophodno vam je da budete u kontaktu sa detetom. Ukoliko ima potrebe da vam se javi, dete može snimiti kratku glasovnu poruku. Uz pomoć aplikacije vi je možete preslušati na svom telefonu.

Ovo je, zapravo, dobar način da prođete kroz taj prelazni period, dok dete ne poraste dovoljno  da ima svoj telefon. Ovako odlažete, barem na neko vreme, sve ono što sa sobom donosi virutelni svet, a to su društvene mreže, Jutjub i slično.

Neki od ovih satova imaju i kameru, te će dete moći da pravi fotografije. Tu su i uobičajene funkcije sata kao što su tajmer, budilnik i štoperica. Svim ovim aplikacijama lako se može upravljati preko ekrana osetljivog na dodir.

Takođe, sat na ruci neće ih ometati u igri sa vršnjacima kao što bi to možda bio slučaj sa mobilnim telefonom.

Modni detalj i mera sigurnosti – idealan poklon za dete

Moderan futuristički dizajn GPS satova, kao i široki izbor dezena i boja je razlog zbog kog se oni svakom detetu dopadaju. Roze, plavi, zeleni, različitih nijansi i modela, ovi dečji satovi su idealan poklon za decu bilo kog uzrasta.

Za malu decu ovo je idealan način da otkriju kako čitati vreme. Kada imaju svoj lični sat, omogućeno im je ne samo brzo učenje već i puno zabave dok se uči. Ovo je, takođe, odlično sredstvo da kod deteta stvorite osećaj važnosti. Primera radi, možete ih pitati koliko je sati i tražiti da provere vreme na svom pametnom satu.

Sat će im pomoći da steknu ideju i predstavu o vremenu. Otkriće, na primer, koliko dugo traju određeni događaji poput rođendana ili školskog časa. Podučićete ih tome koliko traje jedan sat, koliko vremena imaju za igru do večere i slično. Zapravo, cela ta situacija može vam poslužiti za pravljenje zabavnog pristupa ovoj korisnoj životnoj veštini.

Dodajmo tome činjenicu da je većina ovih satova vodootporna i da garantuje sigurnost vašeg mališana i jasno vam je da ste napravili pravi izbor kad se odabrali GPS sat za poklon.

Sajt MojeDete i MamiShop imaju jedinstvenu ponudu za vas, KLIKOM NA SLIKU izaberite GPS sat po nikad povoljnijoj ceni u uložite u svoj mir. 

GPS sat

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here