Početna Vesti Obaveštenja Humanitarna akcija „Zmaj beli knjige deli“

Humanitarna akcija „Zmaj beli knjige deli“

1589
0
Dom za decu i omladinu Jefimija, Kruševac 2

Organizacija Mali svet Kanada iz Toronta pokretač je humanitarne akcije za decu u okviru koje će sedam škola i domova za nezbrinutu decu u Srbiji i Republici Srpskoj do kraja godine dobiti na poklon knjige namenjene srednjoškolcima. Cilj ove akcije jeste oplemenjivanje biblioteka novim sadržajima kako bi se mladi približili pisanoj reči i upoznali sa izdanjima savremenih autora.

Pod sloganom Zmaj beli knjige deli, ova organizacija, čiji je simbol beli zmaj, treba da obiđe sedam ustanova. Prva stanica ovog humanitarnog književnog karavana bio je Dom za decu i omladinu Jefimija u Kruševcu. Deci iz ovog doma knjige su uručene u petak, 9. novembra 2018. Partner u ovoj akciji je Izdavačka kuća Kreativni centar, koja je obezbedila komplete knjiga.

Predstavnici organizacije Mali svet Kanada, Kreativnog centra i direktorka doma Jefimija

Akcija Zmaj beli knjige deli nastavak je rada humanitarne organizacije Mali svet Kanada iz Toronta, koja od prošle godine prikuplja sredstva za školovanje đaka iz materijalno ugroženih porodica iz Srbije i Republike Srpske. U proteklih godinu dana prikupljeno je dovoljno sredstava da se pomogne školovanje trideset pet srednjoškolaca iz Valjeva, Banjaluke, Erdevika, Jagodine, Kruševca i Kosovske Mitrovice. Plan za narednu godinu jeste da se prikupe sredstva za stipendiranje stotinu dece iz finansijski ugroženih porodica.

Sa idejom da su znanje i obrazovanje najvažniji resursi, članovi organizacije Mali svet Kanada trude se da kroz svoje akcije pomognu što većem broju dece i u svoj rad uključe pojedince i firme – kako u dijaspori tako i u Srbiji.

Organizacija Mali svet je za svoj dosadašnji humanitarni rad dobila Plaketu za plemenitost emisije Kvadratura kruga Radio- televizije Srbije.

Dom za decu i omladinu Jefimija, Kruševac

„Cilj organizacije Mali svet Kanada jeste da, u saradnji s ljudima dobre volje i velikog srca, modernom organizacijom poslovanja pruži konkretnu dugoročnu pomoć deci u Srbiji i Republici Srpskoj i da im omogući da se školuju, obrazuju i razvijaju svoje talente. Svesni smo toga da je za dugoročan uspeh i omasovljenje naše ideje neophodan kontinuitet, zato nastavljamo da uporno i strpljivo radimo na tome da okupimo što više zmajeva koji će deci odneti stipendije za školovanje“, navode iz ove organizacije.

Mali svet Kanada i Kreativni centar pozivaju sve ljude velikog srca na svim meridijanima da im se priključe u humanitarnoj akciji Zmaj beli knjige deli kako bi što veći broj đaka u Srbiji i Republici Srpskoj dobio direktan pristup znanjima iz ove vredne kolekcije knjiga.

Više informacija o organizaciji Mali svet Kanada pronaći ćete na sajtu https://www.malisvetkanada.org/

Više informacija o izdvačkoj kuci Kretivni centar
https://kreativnicentar.rs/

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here