Početna Porodica Saveti Idealan poklon za tatu

Idealan poklon za tatu

1687
0

Možda pesmica kaže da su deca ukras sveta, ali tate su ukras svakog detinjstva. Tate nas bodre, uče da budemo jaki, da igramo košarku i vozimo bicikl. U nekom trenutku možemo poželiti da im se zahvalimo nekim znakom pažnje, bilo da je u pitanju neka posebna prilika kao što je rođendan, unapređenje ili odlazak u penziju, ili prosto želja da im bar malo uzvratimo za svu pažnju i vreme koje su nam posvetili.

Poklon za tatu treba osmisliti uzimajući u obzir godine, interesovanja i hobije. Setite se priča, zajedničkih trenutaka i nečega što je rekao da mu treba ili da želi. Diskretno se raspitajte kod mame, pa krenite u lov na idealan poklon za tatu.

Nakit je vanvremenski poklon za tatu

Nakit predstavlja autentičan poklon i uspomenu koja će trajati dugo nakon što mu poklon bude uručen. Možete se odlučiti za privezak u obliku početnog slova imena, lančić, narukvicu ili nešto drugo što za vas ima simbolično značenje. Birajte između zlata i srebra jer izgledaju vanvremenski uz gotovo sve odevne kombinacije.  Ideje za srebrni nakit za muškarce možete potražiti i ovde.

Ručni sat ili penkalo sa gravurom

Za neku posebnu priliku, ali i kao znak pažnje, predmeti sa gravurom su idealan poklon. Ručni sat ili penkalo često asociraju na kancelariju i radnu atmosferu, te su idealan poklon za unapređenje ili odlazak u penziju. Bilo koju od tih prilika možete učiniti još posebnijom dodajući ugraviranu poruku sa datumom na poklon. Na taj način ostavlja se trajni trag o događaju ili danu kada ste poklon uručili.

Album s uspomenama – divan i sentimentalan poklon

Roditeljska posvećenost je najbolji poklon za mališane, a kada porastu, album s uspomenama u znak zahvalnosti može biti idealan poklon za tatu. I za mamu, naravno. Na jednom mestu sakupite sve slike, ulaznice i druge sitnice koje su na neki način obeležile vaše odrastanje. Slika sa nekog puta, ulaznica sa koncerta ili vašeg prvog školskog recitala zauvek će biti lep podsetnik na ono što tate čine svakog dana. Ove memorabilije možete pohraniti u foto-album, spomenar ili ukrasnu kutiju, u zavisnosti od količine.

Ručni rad

Ukoliko imate hobi u kojem ste vešti i u kom možete pokazati svoju kreativnost, razmislite da delo svojih ruku poklonite tati. Ručni rad ima posebnu vrednost jer u svaki predmet koji izradite, utkate i jedan deo sebe. To može biti bilo šta: mirišljava sveća, neki keramički predmet, drvena kutija i sl. Opšte je poznato koliko roditelji umeju da se ponose svojom decom, pa samo zamislite sjaj u očima dok govori: „Ovo je moj sin/moja ćerka napravio/la.“

Poklon koji ima veze sa hobijem

Vaš tata sigurno ima neki hobi kojem se posvećuje. Bilo da je to pecanje, obrada drveta, neki sport ili šivenje, potrudite se da mu napravite poklon koji ima veze s tim. Možete mu kupiti neophodan alat ili deo opreme. Druga mogućnost je da mu uplatite kurs da nauči nešto što ga je oduvek zanimalo, a nije imao dovoljno vremena ili novca za to. Ukoliko voli knjige i čitanje, možete mu platiti članarinu u biblioteci ili kupiti nekoliko novih knjiga.

Photo by Elina Fairytale from Pexels

Zajedničke aktivnosti su prelep poklon

Najvredniji dar koji nam neko može pokloniti jeste vreme. Ukoliko postoji nešto što vi volite da radite sa svojim ocem, to može biti odličan poklon. Njega možete prezentovati u vidu ulaznica za koncerte, utakmice i druge sportske događaje, bioskop, operu ili pozorište. To može biti i neki izlet, igranje košarke u lokalnom parku ili pecanje. Koju god zajedničku aktivnost da odaberete, ona će i za vas i za vašeg tatu imati izuzetno veliki značaj.

Izvedite ga na večeru

Možda najjednostavniji i najvredniji poklon koji svom ocu možete pokloniti jeste jednostavan odlazak na večeru i vreme koje provedete zajedno. Izaberite neko lepo mesto koje odgovara njegovom i vašem ukusu, relaksirajte se i uživajte u opuštajućoj večeri. Razgovarajte s njim o interesovanjima, hobijima, planovima za budućnost, stvarima koje vas muče i, uopšteno, životu. Kako odrastate, polako počinjete da shvatate vrednost vremena koje provodite sa roditeljima i zato je ovo idealan poklon za svakog tatu. 

Šta god da odlučite da poklonite svom ocu, najvažnije je da je poklonjeno s ljubavlju. Vaš roditelj će ceniti sam gest i čin poklanjanja i više nego sam poklon.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here