Početna Porodica Idealne egzotične destinacije za porodično letovanje

Idealne egzotične destinacije za porodično letovanje

497
0
plaža-deca
Pixabay.com

Kada je u pitanju odmor i letovanje sa decom, porodice često tregaju za egzotičnim destinacijama koje pružaju izazov i avanturu, ali istovremeno i sigurnost i udobnost za mališane. 

U ovom tekstu smo za sve roditelje i naše verne čitaoce izlistali neke od najboljih egzotičnih destinacija za porodično letovanje, koje će vas oduševiti svojim prirodnim lepotama, kulturom i aktivnostima! Na vama je samo da odaberete najbolju opciju za svoju porodicu, pronađete najpovoljniji aranžman i spakujete kofere. Pročitajte! 

#1 Sejšeli – porodično letovanje koje će vas okrepiti

Prelepa obala sa plažama kao iz bajke koje zapsljuskuje kristalno plava voda, sunčano vreme i zabavne aktivnosti za celu porodicu – to će vam pružiti odmor na Sejšelima!

Sejšeli su arhipelag koji se nalazi u Indijskom okeanu, zapadno od Madagaskara. Sastoje se od 115 ostrva, a na daleko su poznati su po svojim koralnim grebenima i prelepim tropskim pejzažima. Pored prirodnih lepota, Sejšeli imaju i bogatu kulturnu baštinu, koja uključuje muziku, ples, umetnost i arhitekturu, te verujemo da će odmor na ovoj egzotičnoj destinaciji biti prepun avantura, kako za vas, tako i za vaše mališane.

sejšeli
Pixabay.com

Najpoznatija kulturna atrakcija na Sejšelima je glavni grad, Viktorija, koji je smešten na ostrvu Mahe. Ovde se nalaze brojne građevine velikog arhitektonskog i istorijskog značaja, poput zgrade Vrhovnog suda, Botaničke bašte i katedrale Our Lady of Immaculate Conception. Takođe, ne propustite priliku da obiđete simpatičnu pijacu na otvorenom, gde se mogu naći najrazličitiji lokalni proizvodi i suveniri.

Pored glavnog grada, preporučujemo vam da posetite i druge ostrvske destinacije, kao što su Praslin, La Digue i Silhouette

Praslin je čuven po svojoj prelepoj plaži Anse Lazio i Vallee de Mai, prirodnom rezervatu u kome rastu kokosove palme i druge tropske vrste očaravajuće lepote.

Aktivan odmor za turiste na Sejšelima uključuje istraživanje egzotičnih plaža, ronjenje i snorkeling u koralnim grebenima, vožnju kajakom i jedrenje na dasci, kao i razne druge vodene aktivnosti. Takođe, posetiocima su na raspolaganju botaničke bašte, zoološki vrtovi i prirodni rezervati, a posebno uživanje imaće gurmani, koji mogu probati jako ukusne lokalne specijalitete specifične po kombinaciji afričke, indijske i evropske kuhinje.

Kada se radi o pakovanju za putovanje sa decom, treba imati u vidu da su Sejšeli tropska destinacija sa visokim temperaturama i visokom vlažnošću vazduha. Zato je važno da ponesete adekvatnu garderobu i obuću, kao i kreme za sunčanje i repelente protiv insekata.

#2 Bahami – letovanje u kojem će uživati cela familija

Bahami su arhipelag od preko 700 ostrva, lociran na istočnoj obali Floride, koji oduzima dah svakog turiste svojim turkiznim vodama, peščanim plažama i lagunama grandiozne lepote. Arhipelag ima dugu istoriju koja seže u doba pirata, a danas je poznat po svojim luksuznim odmaralištima, snorkelingu i ronjenju. 

Kultura Bahama obuhvata uticaje afričke, engleske i američke tradicije, što se može videti u muzici, hrani i načinu života. Turisti ovde mogu posetiti i kuću Ernesta Hemingveja na ostrvu Bimini, kao i nacionalni park Lucayan u Grand Bahama, u kojem se nalazi jedna od najvećih podvodnih pećina na svetu. 

bahami
Pixabay.com

Bahami takođe nude pregršt aktivnosti za celu porodicu. Jedna od najpopularnijih i najaktraktivnijih aktivnosti je poseta Blue Lagoon Island, a tu je i veliki vodeni park Atlantis Aquaventure, koji nudi mnoštvo zabave i avantura za decu i odrasle. Ako ovde dovedete svoje mališane, uvereni smo da ćete imati problem jer neće želeti da napuste mesto!

Jedna od atrakcija koje ne bi trebalo propustiti jeste poseta Exuma Cays Land and Sea Park, zaštićenom prirodnom području koje je prirodno stanište brojnih egzotičnih vrsta životinja, uključujući morske kornjače, morske pse i razne vrste ptica.

Što se tiče pripreme i pakovanja za posetu Bahamima, s obzirom da se radi o još jedno tropskoj destinaciji, svakako je neophodno da na put ponesete kreme za sunčanje sa visokim SPF-om, kao i antialergijske lekove za slučaj uboda insekata.

#3 Havaji – aktivan porodičan odmor za zabavnu morsku avanturu

Havaji su ostrvska država usred Tihog okeana, koja nudi neke od najlepših plaža na svetu, kao što su Waikiki, Lahaina i Hapuna Beach. Takođe, ova grupa ostrva može se pohvaliti bogatom kulturnom baštinom i istorijom, a neke od najpoznatijih turističkih atrakcija su svetski poznat vulkan Kilauea, kao i brojni istorijski spomenici iz vremena kraljeva Havaja

Uz to, ova ostrvska zemlja je poznata po svojoj raznovrsnoj kuhinji, sa specijalitetima kao što su poke i shave icevaši mališani i vi ćete uživati u aromatičnim ukusima ovih gastronomskih đakonija!

havaji
Pixabay.com

Za porodice sa malo starijom decom, Maui je idealno ostrvo, jer nudi mnoštvo aktivnosti za celu porodicu. Lahaina, bivši centar za kitolov i trgovinu kitovima, danas je najpopularnije turističko mesto na ostrvu, sa renomiranim restoranima i prodavnicama. Takođe, možete posetiti i Maui Ocean Center, jedan od najvećih akvarijuma na svetu, koji prikazuje bogatu morsku floru i faunu. Ovo može biti idealna prilika da se vaša deca edukuju na zabavan način.

Kada se radi o organizaciji putovanja na Havaje, put potrebno je planirati unapred, jer ovaj arhipelag može biti izuzetno skupa destinacija za odmor. Zato je najbolje rezervisati smeštaj nekoliko meseci pre planiranog termina odlaska, kao i kupiti avionske karte na vreme.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan i zanimljiv, te da smo uspeli da vas inspirišemo da i sami potražite egzotične destinacije i rezervišete porodičnu kartu na vreme – Želimo vam ugodno putovanje!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here