Početna Zabava Slobodno vreme Igre za decu 1# – Igre na snegu

Igre za decu 1# – Igre na snegu

4493
0
Grudva snega

Da li znate ko se jedino istinski obraduje snegu? Ne to sigurno nisu putari!  Nismo ni mi odrasli! To su naši klinci! Samo se oni iskreno raduju, samo su oni stvarno srećni.

Nama odraslima sneg predstavlja nekoliko obaveza više, a deci čaroliju. Sankanje, skijanje, grudvanje, pravljenje Sneška Belića  ali i igre na snegu i sa snegom čine naše mališane beskrajno srećnim.

Njima ne smeta zama, ni hladoća, ne smetaju im ni promrzli prsti ni crven nosić. A ni nama dok ih gledamo kako se smeju, raduju i zabavljaju.

Zato draga deco stavite kapice na vaše malene glavice, navucite rukavice i tople kaputiće i na sneg, uživajte u zimskim čarolijama. Potražite u podrumu ili na tavanu sanke, i skije i trk na igralište. Ako vas neko upita kuda ćete, odgovorite mu u šali: „Zima, zima, e pa šta je, igraćemo se i dalje“.

Ovo su neke igre kojih se možete igrati na snegu:

Trka oko Sneška Belića

Na 7-8 metara udaljenosti od Sneška, ugazite krug u snegu na kome će svako od vas označiti svoje mesto kapom, rukavicom, maramicom, itd. Na poziv jednoga od vas, započnite trku oko celog kruga i kad ponovo stignete do svog obeleženog mesta potrčite ka Snešku Beliću. Pobedio je onaj koji prvi stigne do njega.

Izdržljivost grudve

Igrači se postave u dve vrste, jedna prema drugoj, na udaljenosti od nekoliko koraka. Svaki par se dobacuje snežnom grudvom; jedan baca, a drugi hvata i obrnuto. Pobedio je onaj par igrača, kome je grudva najduže ostala čitava, a da nijednom nije ispala iz ruku nekom od igrača.

Strelac

U sredini kruga, koji su obrazovali igrači, stoji „strelac“ izabran prvi put razbrajalicom. Ispred njega se nalaze  tri grudve snega. „Strelac“ izvodi pokrete po svom izboru (čučanj, razna gibanja trupom, sedenje, leganje i ustajanje, poskoke itd.) a ostali ga podržavaju. Iznenada, on grabi grudve i gađa suigrače koji beže čim ih opaze u njegovim rukama. Pogođeni igrač stavlja ispred sebe po jednu grudvu za svaki pogodak. Posle izvesnog vremena, koje se unapred dogovori, grudve se prebrojavaju, a igrač koji je najmanje puta bio pogođen, postaje „strelac“.

Dr Emil Kamenov

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here