Početna Vesti Obaveštenja Izložba „Nauka kroz zabavu“

Izložba „Nauka kroz zabavu“

2656
0

U Galeriji nauke i tehnike SANU od 11. do 29. septembra biće otvorena izložba „Nauka kroz zabavu“ u organizaciji Instituta za fiziku u Beogradu, Univerziteta u Štutgartu, Galerije nauke i tehnike SANU i Centra za promociju nauke Izložba „Nauka kroz zabavu“ predstaviće osamnaest jednostavnih naučnih eksperimenata posvećenih podizanju interesovanja za nauku kod najmlađe publike. Pre svega, namenjena je osnovcima i srednjoškolcima koji će moći da kroz demonstracije vežbi vide i shvate pojave iz fizike, optike i mehanike.

Vežbe iz superprovodnosti, magnetizma, svetlosti i talasa jedinstvena su prilika da đaci upotpune svoje znanje i interesovanje za nauku, a nastavnicima da razviju ideje kako da slične vežbe realizuju u svojim školama.

Tokom trajanja izložbe i radionica u Galeriji nauke i tehnike SANU biće organizovane posete škola i to svakog radnog dana od 10 do 12 i od 14 do16 časova (prijave na link prijave.cpn.rs/naukajezabavna2017).

Ostali posetioci izložbu i radionice mogu posetiti radnim danima od 16 do 20 časova i subotom od 10 do 15 časova.

Galerija nauke i tehnike SANU sa izložbom „Nauka kroz zabavu“ i ove godine učestvuje u manifestaciji „Noć istraživača“, koja se organizuje u petak, 29. Septembra, od 17 do 22 časa.

Ulaz u Galeriju nauke i tehnike SANU je slobodan.

Izvor: sanu.ac.rs

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here