Početna Porodica Deca za decu Jedan nezaboravan događaj sa putovanja – Veljko Kocić (VI razred)

Jedan nezaboravan događaj sa putovanja – Veljko Kocić (VI razred)

31033
0

Danas vam predstavljamo rad Veljka Kocića, učenika VI razreda Osnovne škole „Stojan Novaković“ iz Blaca, u pitanju je pismeni sastav na temu „Jedan nazaboravan događaj sa putovanja„.

Jedan nezaboravan događaj sa putovanja

Moja porodica i ja volimo avanture. Zato se radujemo svakom novom zajedničkom putovanju.

Nezaboravan događaj koji pamtim i kojeg se sa osmehom sećam, desio mi se letos u Novom Sadu. Naime, nekoliko divnih dana proveo sam u gostima kod rođaka u Novom Sadu. Svakoga dana, išli smo u šetnju i otkrivali nešto novo. Jednog dana moja sestra, koja je bila naš domaćin i vodič odlučila je da mog brata i mene povede u „Dino park“ kako bismo se upoznali sa dinosaurusima iz doba praistorije. Čim smo ušli u „Dino park“ primetio sam ogromne replike i modele različitih dinosaurusa, koji su izgledali kao da su živi. Toliko je sve izgledalo stvarno i realno da sam pomislio da sam se vratio u njihovo doba. Od silnog uzbuđenja nisam ni primetio tablu  na ulazu na kojoj je pisalo da je zabranjeno slikanje ovih životinja. Bio sam oduševljen koliko verno izgledaju, kao u knjigama.

Poželeo sam da za uspomenu napravimo nekoliko fotografija sa ovim nestvarnim životinjama. I taman kad smo se namestili  pored jednog Ti reksa za slikanje, dogodilo se čudo. Ti reks je počeo da ispušta glasove i da se pokreće kao na televiziji. Zaledili smo se od straha. Na trenutak sam pomislio da smo nešto pogrešili i da se Ti reks oglasio da bi nas uplašio. A fotografije? Ti reks brat i ja, izbezumljeni od straha. Kad smo se udaljili na bezbedno mesto sestra nam je objasnila da se i ona iznenadila i ako je zanala da tamo postoje zvučni i vizualni efekti. Mi smo se u to i lično uverili. Kada je „opasnost prošla“, naglas smo se smejali.

Ovog doživljaja uvek ću se rado sećati.

Veljko Kocić
OŠ „Stojan Novaković“ Blace
VI. razred

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here