Početna Porodica Deca za decu Jedan nezaboravan događaj sa putovanja – Veljko Kocić (VI razred)

Jedan nezaboravan događaj sa putovanja – Veljko Kocić (VI razred)

27619
0

Danas vam predstavljamo rad Veljka Kocića, učenika VI razreda Osnovne škole „Stojan Novaković“ iz Blaca, u pitanju je pismeni sastav na temu „Jedan nazaboravan događaj sa putovanja„.

Jedan nezaboravan događaj sa putovanja

Moja porodica i ja volimo avanture. Zato se radujemo svakom novom zajedničkom putovanju.

Nezaboravan događaj koji pamtim i kojeg se sa osmehom sećam, desio mi se letos u Novom Sadu. Naime, nekoliko divnih dana proveo sam u gostima kod rođaka u Novom Sadu. Svakoga dana, išli smo u šetnju i otkrivali nešto novo. Jednog dana moja sestra, koja je bila naš domaćin i vodič odlučila je da mog brata i mene povede u „Dino park“ kako bismo se upoznali sa dinosaurusima iz doba praistorije. Čim smo ušli u „Dino park“ primetio sam ogromne replike i modele različitih dinosaurusa, koji su izgledali kao da su živi. Toliko je sve izgledalo stvarno i realno da sam pomislio da sam se vratio u njihovo doba. Od silnog uzbuđenja nisam ni primetio tablu  na ulazu na kojoj je pisalo da je zabranjeno slikanje ovih životinja. Bio sam oduševljen koliko verno izgledaju, kao u knjigama.

Poželeo sam da za uspomenu napravimo nekoliko fotografija sa ovim nestvarnim životinjama. I taman kad smo se namestili  pored jednog Ti reksa za slikanje, dogodilo se čudo. Ti reks je počeo da ispušta glasove i da se pokreće kao na televiziji. Zaledili smo se od straha. Na trenutak sam pomislio da smo nešto pogrešili i da se Ti reks oglasio da bi nas uplašio. A fotografije? Ti reks brat i ja, izbezumljeni od straha. Kad smo se udaljili na bezbedno mesto sestra nam je objasnila da se i ona iznenadila i ako je zanala da tamo postoje zvučni i vizualni efekti. Mi smo se u to i lično uverili. Kada je „opasnost prošla“, naglas smo se smejali.

Ovog doživljaja uvek ću se rado sećati.

Veljko Kocić
OŠ „Stojan Novaković“ Blace
VI. razred

Prethodni članakMoja maca – Nikolina Milenković (I razred)
Sledeći članakZauvek ću biti dete – Pavle Joksimović (II razred)

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here