Početna Porodica Deca za decu Jednom sam se posvađao sa babom – Đorđe Nikolić (3. razred)

Jednom sam se posvađao sa babom – Đorđe Nikolić (3. razred)

1798
0

Literarrni rad pod nazivom “Jednom sam se posvadjao sa babom” Đorđa Nikolića učenika 3. razreda osnovne škole „ Vuk Karadžić“ iz Ripnja, osvojilo je 3. mesto na našem konkursu pod nazivom “Podeli dar”. Literarni konkurs “Podeli dar” je konkurs za dečje radove na slobodnu temu i aktuelan je čitave godine. Svakog 1. u mesecu pravimo presek i biramo najbolje. Ovaj rad je osvojio 3. mesto u kategoriji mlađih osnovaca.

Jednom sam se posvađao sa babom

Jednom sam se posvađao sa babom. Bilo mi je veoma bitno da mi kaže koga najviše voli od nas. Vrteo sam se oko nje celi dan i zapitkivao. Ali baba nije htela da kaže.

Rekla je da će mi reći ako joj donesem krompir. Ja doneo, a ona ništa. Kao – sve isto. Onda kaže, reći će, ako uhvatim Džekija. Ja se tamo lomio preko bašte i livade, skoro upao u trnje, stigao ga. Ona opet kaže – sve nas isto voli. Ma kako isto, mora da je neko prvi. A ona kaže da će mi reći ako pojedem celu supu. Pojedem ti ja sve, a ona kaže opet – sve nas isto voli. E pa nema smisla. Ja se lepo naljutim i kažem babi da ću da odem u beli svet. A ona neka voli sve isto, samo jednog manje. I onda sam otišao i nagovorio Slobu da kaže da mene voli najviše. To me je lepo umirilo.

A baba je posle napravila palačinke i donela prvo meni. Ja sam se pravio da me ne interesuju, ali sam posle pojeo samo dve. Neka se malo i ona sekira što ne jedem.

Đorđe Nikolić,
Osnovna škola „Vuk Karadžić”,
Ripanj, Srbija.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here