Početna Škola Kreativni kutak Kako crtati životinje pomoću brojeva (crtanje za decu – korak po korak)

Kako crtati životinje pomoću brojeva (crtanje za decu – korak po korak)

38549
0

Gotovo sva deca vole crtanje pa se još u najranijem detinjstvu, late olovaka i bojica. Neretko se roditelji iznenade uglavnom negativno kada zateknu išarane zidove, delove nameštaja, podove i td. To je zato što je dete u svojoj biti rođeni stvaralac, a od roditelja se očekuje da ga ohrabri i obezbedi mu olovke, bojice papire i ostale potrepštine. Olovka i papir biće dovoljni za početak, a kasnije je potrebno obezbediti još dosta pribora za vašeg malog umetnika.

Pored urođenog talenta svakom detetu je potrebna vežba kako bi savladalo određene tehnike crtanja. Ne moraju sva deca da postanu umetnici, ali je važno da ih pustite da uživaju.

Na samom početku dečji crteži nisu ništa drugo do škrabanje po papiru, a vremenom dete sve više izoštrava pokrete sve do prvih smislenih oblika. Kada dete nacrta svoj prvi „pravi“ crtež, obavezno ga okačite na neko vidljivo mesto u kući i pohvalite njegov rad. Tako ćete pokazati detetu da je taj njegov rad zaista nešto posebno i vredno. Roditelj bi trebao da prepozna nadarenost deteta.

Crtanje životinja pomoću brojeva

Crteži čiju osnovu čine brojevi predstavljaju dobar ali i zabavan način da deca savladaju crtanje životinja. Pored  toga što deca na ovaj način uživaju crtajući neodoljive domaće i divlje životinje ovo je dobar način da se mališani koji još uvek nisu, upoznaju i sa brojevima.

Što više crta dete poboljšava tehniku crtanja i kontrolu pokreta, oblici koje iscrtava postaju sve pravilniji i oštriji. Posebno je važno da deca kroz zabavu i igru pre škole usvoje što više pojmova i što više uvežbaju ruku i na taj način se spreme za sve one izazove koji ih očekuju tokom školovanja.

Na slikama ispod prikazan je postupak korak po korak kako se crtaju životinje – slonovi, psi, ptice, ribe, kako domaće tako i divlje životinje.

Crtanje pomoću jednog broja

Na slikama ispod prikazan je postupak crtanja životinja pomoću jednog broja. Kao što možete videti pomoću jednog istog broja mogu se nacrtati dve potpuno različite životinje.

Crtanje životinja pomoću kombinacije brojeva

Na slikama ispod prikazan je postupak crtanja životinja pomoću kombinacije brojeva.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here