Početna Škola Kreativni kutak Kako crtati životinje pomoću slova (crtanje za decu – korak po korak)

Kako crtati životinje pomoću slova (crtanje za decu – korak po korak)

25506
1

Gotovo sva deca obožavaju crtanje. Dete je u svojoj biti rođeni stvaralac, a od roditelja se očekuje da ga ohrabri i obezbedi mu neophodne potrepštine. Za početak biće dovoljna obična olovka i malo papira. Kasnije je potrebno obezbediti još dosta pribora za vašeg malog umetnika (drvene bojice, flomastere, četkice…).

Pored onog urođenog talenta svakom detetu je potrebna vežba kako bi savladalo određene tehnike. Ne moraju sva deca da postanu umetnici, i ne treba, važno je da se kroz likovno izražavanje zabavljaju, razvijaju maštu i stiču neophodnu rutinu za kasnije pisanje u školi. Divno je posmatrati kako kroz vežbu deca od običnih škrabotina, zalaganjem i trudom postaju pravi mali umetnici.

Pored zabave crtanje je višestruko korisna stvar za decu bilo kog uzrasta. Deca naročito od 3. godine do predškolskog uzrasta crtanjem se polako pripremaju za školu, izoštravaju svoje pokrete i na taj način bivaju spremniji za sve one zadatke koje donose prvi školski dani. Kada dete nacrta svoj prvi crtež, obavezno ga okačite na neko vidljivo mesto u kući i pohvalite njegov trud i rad. Tako ćete pokazati detetu da je taj njegov rad zaista nešto posebno i vredno i motivisati ga da se još više i jače trudi.

Kada dete jednom uznapreduje do te mere da već crta prepoznatljive oblike možete mu olakšati nekim prečicama u crtanju. Ranije smo vam prikazali kako crtati životinje pomoću brojeva, dok je današnja tema usmerena na crtanje životinja pomoću slova.

Kako crtati pomoću slova (VIDEO)

Na video snimku ispod pogledajte kako pomoću slova možete nacrtati životinje:

Crtanje životinja pomoću slova

Crteži čiju osnovu čine slova predstavljaju dobar način da deca savladaju crtanjePored toga deca na ovaj način uživaju crtajući životinje koje obožavaju. Što više crta dete poboljšava tehniku crtanja i kontrolu pokreta, oblici koje iscrtava postaju sve pravilniji i oštriji. Posebno je važno da deca kroz zabavu i igru pre škole usvoje što više pojmova, u ovom slučaju naučiće nekoliko slova a i nekoliko zamimljivih životinja.

Na slikama ispod prikazan je postupak korak po korak kako se crtaju životinje – ptice, ribe, žirafe i mnoge druge životinje.

Kao što možete primetiti na slikama ispod pomoću jednog slova moguće je nacrtati dve potpuno različite životinje.

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here