Početna Некатегоризовано Kako odrediti veličinu odeće za bebe i decu? 

Kako odrediti veličinu odeće za bebe i decu? 

418
0
odeca-za-bebe
Pixbay.com

Kako deca rastu, postaje neophodno osigurati da im odeća dobro stoji, omogućavajući im da se slobodno kreću i da im bude udobno tokom celog dana. Međutim, određivanje prave veličine za bebe i decu može biti teško, jer se njihova merenja mogu brzo promeniti. U ovom članku ćemo istražiti savete i trikove za određivanje adekvatne veličine kada je u pitanju odeća za bebe i decu.

Kako pravilno izmeriti bebu?

Merenje bebe može biti izazovno, jer se stalno pomeraju i vrlo je teško uhvatiti ih u mirnoj fazi. Međutim, važno je pravilno izmeriti bebu kako bi se osiguralo da joj odeća dobro stoji. Evo nekoliko saveta za merenje bebe:

  1. Položite bebu na ravnu površinu, kao što je sto za presvlačenje ili krevet.
  2. Koristite traku za merenje da izmerite dužinu bebe od vrha glave do dna stopala.
  3. Izmerite obim bebine glave, grudi i struka. Uverite se da je merna traka zategnuta, ali ne previše.
  4. Zabeležite mere i uporedite ih sa tabelom veličina koju je dao proizvođač odeće.

Kako se mere deca?

Deca se obično mere stojeći, jer to omogućava preciznije merenje njihove visine. Evo postupka za pravilno merenje dece:

  1. Neka dete stane uspravno sa leđima uza zid.
  2. Koristite mernu traku da izmerite visinu deteta od vrha glave do poda. Uverite se da je merna traka ravna i da nije pod uglom.
  3. Izmerite obim dečijih grudi, struka i kukova. Opet, uverite se da je merna traka zategnuta, ali ne previše zategnuta.
  4. Zabeležite mere i uporedite ih sa tabelom veličina koju je dao proizvođač odeće.

Šta treba znati o tabelama veličina za decu? 

Nakon što ste izmerili svoje dete, važno je da razumete tabelu veličina koju je dao proizvođač odeće. Evo nekoliko saveta za poznavanje mera odeće za decu:

Proverite starosnu grupu: Mnogi brendovi dečije odeće daju uzraste na svojim tabelama veličina. Međutim, važno je napomenuti da deca rastu različitom brzinom, tako da starosni rasponi možda nisu uvek tačni.

Pogledajte raspon visine i težine: Neki proizvođači odeće pružaju niz visina i težina koji odgovaraju svakoj veličini. Ovo može biti od pomoći ako je vaše dete negde između dve veličine.

odeca-za-bebe-decu
Pixabay.com

Razmotrite stil odeće: Različiti stilovi odeće mogu biti različite veličine, čak i unutar istog brenda. Na primer, majica može da stoji drugačije od haljine, pa je važno da proverite tabelu veličina za svaki određeni odevni komad.

Nemojte se plašiti da isprobate različite veličine: ako niste sigurni u veličinu vašeg deteta, možda će biti od pomoći da naručite nekoliko različitih veličina i isprobate ih kod kuće. Ovo vam može pomoći da odredite koja veličina najbolje odgovara vašem detetu.

Dodatni saveti za odabir odeće za decu odgovarajuće veličine

Odabir prave veličine odeće za decu može biti izazovno, posebno dok rastu i njihove mere se brzo menjaju. Evo nekoliko dodatnih saveta koji će vam pomoći da izaberete odeću koja dobro pristaje vašem detetu:

Razmislite o tkanini: Različite tkanine mogu uticati na to kako odeća stoji na vašem detetu. Na primer, košulja od rastegljivog materijala može da stoji drugačije od košulje od ne rastegljivog materijala. Obavezno pročitajte opis tkanine pre nego što kupite odeću za svoje dete.

Proverite “kalupe” brenda: Različiti brendovi mogu imati različite tabele veličine, tako da je važno da proverite tabelu veličina brenda od kojeg kupujete. Ovo može biti posebno korisno ako kupujete odeću na mreži i ne možete da je isprobate lično.

Razmislite o sezoni: Odeća za različita godišnja doba može se razlikovati. Na primer, zimski kaput će možda morati da bude opušteniji da bi se smestili slojevi ispod, dok će letnja majica možda morati da bude bolje prikovana.

Ostavite prostor za rast: Deca brzo rastu, pa je važno odabrati odeću koja će trajati nekoliko meseci. Dobro pravilo je da ostavite oko centimetar ili dva viška prostora u odeći kako bi vaše dete moglo da je nosi duže vreme.

Isprobajte odeću na svom detetu: Ako je moguće, uvek je najbolje da isprobate odeću na svom detetu pre nego što je kupite. Ovo može pomoći da se obezbedi pravilno pristajanje i može vas uštedeti od vraćanja odeće koja ne stoji dobro.

Prateći ove dodatne savete, možete odabrati odeću koja dobro pristaje vašem detetu i omogućava mu da se udobno kreće tokom dana. Zapamtite da deca brzo rastu, pa je važno da redovno proveravate njihove mere i po potrebi ažurirate svoju garderobu. Imajući na umu ove savete, proces izbora odeće za svoje dete možete učiniti malo manje zastrašujućim.

Uobičajene greške pri izboru odeće za decu

Kada je u pitanju izbor odeće za decu, postoje neke uobičajene greške koje roditelji prave. 

Jedna od najčešćih grešaka je kupovina prevelike odeće, misleći da će njihovo dete brzo izrasti i stati u nju. Međutim, prevelika odeća može biti neudobna i može ometati kretanje vašeg deteta. Još jedna uobičajena greška je neproveravanje sastava tkanine, što može dovesti do skupljanja odeće nakon prvog pranja. Takođe je važno izbegavati odeću koja je previše uska ili ograničavajuća, jer to može otežati vašem detetu da se kreće i igra udobno.

Da biste izbegli ove greške, obavezno izmerite svoje dete tačno, proverite tabelu veličina brenda od kojeg kupujete i izaberite odeću koja je prikladna za godišnje doba i aktivnosti vašeg deteta. Zapamtite da udobnost i funkcionalnost uvek treba da budu na prvom mestu kada birate odeću za vaše dete.

Određivanje tačne veličine odeće za bebe i decu može biti izazovno, ali je važno osigurati da im odeća dobro stoji i omogućava im da se udobno kreću tokom dana. Prateći ove savete i trikove, možete biti sigurni da izaberete pravu veličinu odeće za svoje dete.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here