Početna Porodica Saveti Kako opremiti igraonicu?

Kako opremiti igraonicu?

235
0

Igraonica je mesto gde deca otkrivaju čuda sveta oko sebe, razvijaju svoje veštine i stvaraju prijateljstva koja će ih pratiti kroz ceo život. Da bi taj prostor bio inspirativan, siguran i udoban, važno je posvetiti pažnju detaljima tokom procesa opremanja. U ovom blogu, istražićemo kako urediti igrionicu, od krečenja zidova do uređenja dvorišta, ali ismo zaboravili ni uređenje prostora u kome borave roditelji. 

Krečenje – prvi korak ka savršenom uređenju igraonice

Inicijalni korak ka stvaranju igrionice u kojoj će mališani osetiti najbolju zabavu je odabir pravih boja za zidove. Svetle i živopisne boje poput žute, plave ili zelene mogu podstaći kreativnost i energiju kod dece. Ako želite da naglasite određene delove prostora, razmislite o muralima ili tapetama koje prikazuju omiljene dečje junake. Osim estetike, razmislite i o funkcionalnosti. Kako je u pitanju prostor u kome će deca jesti grickalice, kolače i torte, piti sokove i igrati se sa bojama, zidovi brzo „nastradaju”. Zato koristite boje otporne na fleke koje se lako čiste. Posetite farbare i zamolite prodavce da vam preporuče najbolje rešenje. 

Kako opremiti igraonicu – kakve igračke, police i kutije kupiti?

Organizujte prostor koristeći police, kutije i košare kako biste olakšali pristup igračkama. Možete koristiti stikere na kutijama kako biste tačno znali koji tip igračaka se u kojoj nalazi. Igračke su bez sumnje „srce” svake dobre igrionice. Raznolikost igračaka podstiče razvoj različitih veština kod dece. Najbolje je da imate kombinaciju edukativnih igračaka, plišanih prijatelja i konstruktivnih elemenata poput blokova i slagalica. Nabavite tobogane, bazene koje ćete napuniti šarenim lopticama, kupite kuhinjicu, frizerski salon, mehaničarsku radionicu, kao i edukativne kućice ili table. Imajte na umu da će dolaziti deca različitih uzrasta i da svako od njih mra naći neki vid zabave. 

Uređenje dvorišta za igru

Ako imate priliku, proširite prostor igraonice na dvorište. Postavite ljuljaške, tobogane i igralište sa mekim podlogama kako biste obezbedili bezbedno okruženje za igru na otvorenom. Možete posaditi nekoliko biljaka koje će uneti dodatnu svežinu i boje. Takođe, postavite udobne klupe, palete ili ćebad na travi kako bi roditelji mogli uživati u prijatnim trenucima dok deca istražuju svet oko sebe.

Kako bi igraonica bila pun pogodak morate imati animatore, maskote i fotografa

Uvođenje animatora, maskota i fotografa u igraonicu može značajno obogatiti iskustvo dece i roditelja. Važno je da teme rođendana budu zanimljive deci, a animatori da budu tu da organizuju igru, paze na mališane i prirede zabavne performanse u skladu sa odabranom temom. Animatori mogu pružiti edukativne aktivnosti, poput časova crtanja, plesa ili predavanja o životinjama. Ovo ne samo da zabavlja decu, već ih i podstiče na učenje. 

Unajmite maskote omiljenih dečjih likova ili kreirajte vlastite koje će deci doneti radost i uzbuđenje. Maskote su odlične za fotografisanje. Deca će sa oduševljenjem pozirati pored svojih omiljenih likova, a roditelji će imati dragocene uspomene. 

A kad smo kod fotografisanja, kako biste ponudili paket aranžman, angažujte profesionalnog fotografa. Deca i njihovi roditelji imaće uspomene za ceo život koje će čuvati u porodičnim albumima ili deliti na društvenim mrežama. 

Ketering i torta

Kako opremiti igraonicu ako ne ponudite gostima ketering i tortu. Izaberite raznovrsnu ponudu hrane koja će zadovoljiti ukuse dece i odraslih. Uključite zdrave opcije poput voćnih tanjira, povrća i sendviča, ali i omiljene dečje poslastice. Možete naručiti pakete hrane posebno prilagođene deci: mini-sendviče, voćne štapiće ili pice u manjim porcijama. Obezbedite prilagodljive opcije za vegetarijance, vegane ili osobe s posebnim dijetetskim potrebama kako bi svi gosti mogli uživati u hrani.

Naručite tortu koja je personalizovana prema temi rođendana ili omiljenim likovima slavljenika. Ako je moguće, proverite s roditeljima dece ima li nekih posebnih alergija kako biste izbegli potencijalne probleme s hranom.

Ako je deo hrane i torte ostao nepojeden, razmislite o pakovanju za kuću kako bi deca mogla poneti ostatak i uživati kod kuće.

Prostor za odrasle

Kada razmišljate kako opremiti igranoci, glavni fokus je na deci. Međutim, važno je obezbediti i udoban prostor za odrasle.  Postavite stolove i stolice gde roditelji mogu sedeti, razgovarati, ili raditi dok prate svoje mališane. Osvetlite prostoriju dobro kako bi odrasli mogli uživati u knjizi ili radu, dok se deca igraju.

Uređenje igrionice zahteva pažnju ka detaljima i razumevanje potreba kako dece, tako i roditelja. Pravilan izbor boja, kvalitetnih igračaka i prijatnog okruženja će stvoriti prostor u kojem će deca rasti, učiti i stvarati srećne uspomene. Ova ulaganja ne samo da će doprineti razvoju dece, već će i stvoriti zajednicu koja ceni sigurnost, kreativnost i zajedništvo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here