Početna Vesti Obaveštenja Konkurs za mlade talente “Traže se mladi heroji”

Konkurs za mlade talente “Traže se mladi heroji”

1906
0
mladi heroji

Srbija je uvek bila rasadnik talenata, mladih heroja koji stvaraju u tišini i postižu velike uspehe, osvajaju medalјe i na međunarodnim naučnim takmičenjima. Oni unapređuju svoju lokalnu zajednicu, stvaraju vrhunska umetnička dela, osmišlјavaju kreativne poduhvate i uspešne kompanije.

U želјi da se takvi mladi i talentovani lјudi izvuku iz anonimnosti, predstave javnosti i promovišu kao zvezde u usponu, kako bi postali inspiracija, ponos i uzor za svoje vršnjake i sve nas, EXIT i NIS pozivaju na drugi po redu konkurs “Youth Heroes”. Konkurs se odnosi na sledeće četiri oblasti: obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti.

Propozicije konkursa

Na konkurs se mogu prijaviti svi mladi sa državlјanstvom Srbije ili sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije uzrasta od 15. do 30. godina a koji imaju posebna dostignuća, nagrade, priznanja iz sledećih oblasti: obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma, kulture i umetnosti.

Kandidata može predložiti, druga osoba, organizacija ili se na konkurs može prijaviti samostalno slanjem popunjenog konkursnog obrasca i fotokopije dokumenata koji potvrđuju navode iz konkursnog obrasca: diplome i uverenja o obrazovanju, priznanja i nagrade iz oblasti delovanja, izvode iz medija itd.

Konkurs je otvoren do 11. februara 2017. godine.  Prijave sa popunjenim konkursnim obrascem se šalјu  na mejl: exitfoundation@exitfest.org, a konkursni obrazac se može preuzeti OVDE.

Pobednici za 2016. godinu biće proglašeni u martu 2017, nakon čega će im na svečanosti proglašenja biti dodelјena priznanja. Pobednici će dobiti ulaznice za EXIT Avanturu (Exit + Sea Dance Festival) kao i kurseve za lično usavršavanje HR centra. Prvoplasirane u svakoj kategoriji očekuje novčana nagrada u iznosu od 100.000,00 din. Dobitnike “Youth Heroes” će izabrati žiri sastavlјen od predstavnika EXIT fondacije, kompanija NIS, Ringier Axel Springer, RTS-a i 5. člana žirija, Nenada Blagojevića, urednika portala pricesadusom.com.

Sistem ocenjivanja je sledeći: 50% vrednosti poena nosi dosadašnji uspeh i dostignuća kandidata u jednoj od 4 oblasti prijave; sa 35% poena ocenjivaće se sve ono pozitivno čime je kandidat ličnim primerom uticao na svoje vršnjake, dok će budući planovi za razvoj kandidata doneti 15% poena.

Traže se mladi heroji, pokretači pozitivnih promena, mladi lјudi koji uprkos svemu, svakoga dana vredno rade, uče, stvaraju, inspirišu druge i bore se da daju svoj maksimum da promene svoj život i svoje okruženje na bolјe.

Kroz promociju pozitivnih uzora mladima možemo razviti nove generacije, nove talente, i nove mlade heroje koji će biti snaga promena i stvoriti društvo zasnovano na znanju i kreativnosti. Želja je da ovi mladi ljudi budu ambasadori svih nas i da kroz svoje lične primere predstave budućnost na delu.

Prijavi se!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here