Početna Konkursi Literarni konkursi Konkurs za srednjoškolske radove – Evropski dnevnik

Konkurs za srednjoškolske radove – Evropski dnevnik

2417
0
konkurs evropske unije

Konkurs otvoren do: 27. januara 2017. do ponoći, radovi pristigli nakon isteka roka neće se uzeti u razmatranje.

Konkurs raspisuje: Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji

Tema konkursa: Teme konkursa su teme iz Evropskog dnevnika, kao što su: odnos Srbije i Evropske unije (EU), preduzetništvo, dalji nastavak obrazovanja u EU, prava i odgovornosti, održivi razvoj, savremeni društveni problemi, zdravlje i bezbednost, kao i slobodne teme na predlog samih učenika i učenica koje su na bilo koji način povezane sa evropskom budućnošću Srbije (primer: šta je Evropa u mom gradu, šta bih voleo da Evropa donese u moj grad, i sl.).

Opšti uslovi konkursa:

Konkurs je raspisan u sledeće 4 kategorije:

  1. Literarni ili novinarski pisani radovi;
  2. Foto reportaža ili foto-radovi;
  3. Video forme (novinarske, umetničke, dokumentarističke, igrane dramatizacije);
  4. Multimedijalne forme.

Napomena: Jedan tim ima priliku da konkuriše sa po jednim radom u svakoj kategoriji, ali nagradu može osvojiti samo jednom odnosno u jednoj kategoriji.

– Na konkursu mogu učestvovati timovi i to kao:

  1. Učenici iste srednje škole mogu formirati grupu, sa namerom učešća u takmičenju, a da nije na bilo koji način deo nekog formalnog školskog udruženja ili sekcije;
  2. Srednja škola (kao celina ili njena literarno-novinarska, foto i audio-video sekcija).

Napomena: Tim čini minimum tri osobe. U slučaju osvajanja nagrade, tim koji ima više od tri člana, nominuje troje predstavnika za nagradno putovanje.

Napomena: Škole koje su nagrađivane u prethodnim konkursima (Reci nam i Evropski dnevnik konkurs) nemaju pravo učešća na ovom konkursu.

Za prijavu na konkurs, uz rad dostaviti i popunjen prijavni formular, koji možete preuzeti OVDE ili na sajtu  www.recinam.rs. Ukoliko tim podnosi više radova, uz svaki rad mora podneti i prijavni formular. Radovi se podnose elektronskim putem, na mejl adresu evropskidnevnik@euinfo.rs. Radovi koji su većeg obima, odnosno ne mogu biti poslati mejlom, šalju se putem servisa Send Space ili We Transfer.

Pristigle radove ocenjivaće stručni žiri, koji će činiti eminentni novinari, fotografi, snimatelji, profesori novinarstva, profesori dramskih umetnosti i profesori srpskog jezika. Rezultati takmičenja će biti objavljeni do kraja marta 2017. godine na sajtovima www.recinam.rs i www.euinfo.rs, a svi koji su učestvovali na konkursu biće obavešteni o ishodima konkursa na mejl adrese.

Nagrade: U svakoj od kategorija biće nagrađeno po četiri pobednička tima. Pobednici će imati priliku da 09. 05. 2017. godine, na Dan Evrope, putuju na grupno putovanje u više zemalja Evropske unije.

Nastavnici koji su bili mentori pobedničkih timova (i to jedan nastavnik po timu) takođe će putovati zajedno sa svojim timom.

Ukoliko imate nekih pitanja, možete ih poslati imejlom na evropskidnevnik@euinfo.rs

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here