Početna Škola Vežbe i zadaci Kontrolne vežbe i zadaci iz srpskog jezika za 1. razred osnovne škole

Kontrolne vežbe i zadaci iz srpskog jezika za 1. razred osnovne škole

3814
0
učenje
foto: pexels.com

U životu svakog čoveka postoje odlučujući trenuci, događaji kojih će se zauvek sećati i koji su vrlo značajni za njegov život. Jedan od takvih događaja je upravo polazak u 1. razred. U prvom razredu postavljaju se temelji za čitavo školovanje, stvaraju se navike kako one dobre, tako i loše. U tom smislu poželjno je dete pripremiti za ono što ga u tom važnom životnom periodu očekuje.

Kažu da je najteža knjiga na svetu BUKVAR i to je istina. U prvom razredu, deca se susreću sa slovima, sa čitanjem i pisanjem. Ma koliko se nama činilo lako, to baš i nije tako. Uglavnom je čitanje najveća prepreka za dete. A kada jednom nauči da čita, dete upozna čitav jedan novi svet prepun znanja i mudrosti.

Kao i mnoge druge poteškoće i čitanje se da savladati, i to isključivo upornošću, i trudom. Ovde nema nikakvih prečica, jednostavno se mora vežbati, vežbati i samo vežbati.

Pored čitanja  u prvom razredu se uči i pisanje, prepoznavanje slova i glasova, sastavljanje jednostavnih rečenica kao i još mnogo toga.

Na internetu se mogu naći puno korisnih i praktičnih vežbanki koje sasvim dobro mogu poslužniti deci ovog uzrasta da utvrde gradivo.

Kontrolne vežbe iz srpskog jezika za prvi razred osnovne škole (Kreativni centar)

Prvi deo ove zbirke sadrži 10 kontrolnih vežbi kojim se proverava početno pisanje – od prepoznavanja glasa i slova, samostalnog sastavljanja reči i kratkih rečenica, povezivanja slike s rečju i rečenicom, kao i upotreba osnovnih rečeničnih znakova. Deveta i deseta kontrolna vežba predviđene su za proveru znanja i veština na kraju prvog polugodišta ili na početku drugog.

Drugi deo zbirke sadrži 15 kontrolnih vežbi kojim se na književnoumetničkim i ne književnim tekstovima proverava koliko je učenik razumeo pročitani tekst i koliko je ovladao znanjima iz oblasti jezika i pisanja. Jedan deo tekstova pripada obaveznom programu, a drugi deo izbor je autora vežbi.

– Pdf verziju ove zbirke možete preuzeti OVDE

Kontrolne vežbe i Vežbalica za prvi razred osnovne škole (Pčelica)

Izdavačka kuća Pčelica pripremila je dve veoma korisne zbirke u prvoj je obuhvaćeno gradivo za srpski jezik, matematiku i svet oko nas, dok je druga zbirka samo za srpski jezik:

Vežbalica za prvi razred osnovne škole

Ovom zbirkom u izdanju Pčelice obuhvaćene su kontrolne vežbe iz srpskog jezika, matematike i sveta oko nas.

– Pdf verziju ove zbirke možete preuzeti OVDE

Kontrolne vežbe iz srpskog jezika  za prvi razred osnovne škole

Kontrolne vežbe u ovoj zbirci su specijalan dodatak uz radne sveske “Pčelica” od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

– Pdf verziju ove zbirke možete preuzeti OVDE

Kontrolne vežbe za prvi razred (Nova škola)

Izdavačka kuća Nova škola je takođe pripremila veoma korisnu zbirku sa kontrolnim vežbama za prvi razred osnovne škole iz srpskog jezika, matematike i sveta oko nas.

– Pdf verziju ove zbirke možete preuzeti OVDE

Naša baza korisnih PDF knjiga je iz dana u dan sve veća sa ciljem da postane sveobuhvatna i da prikupi vežbe i zadatke za sve razrede.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here