Početna Vesti Kreativno–edukativne radionice u osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u Vranju

Kreativno–edukativne radionice u osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u Vranju

2045
0

Već smo ranije izveštavali o aktivnostima Dečjeg saveza grada Vranja, upravo sada na snazi je Dečji likovni i literarni konkurs “Novogodišnja čarolija”, ali ono po čemu se izdvajaju su kreativno – edukativne radionice u osnovnim školama. Cilj ovih radionica, pored zabave, jeste podizanje nivoa znanja iz opšte kulture ali i stvaranje i negovanje timskog duha među vršnjacima.

Nastavljajući sa realizacijom kreativno – edukativnih radionica u osnovnim školama na teritoriji Grada Vranja, Dečji savez grada Vranja realizovao je dve kreativno – edukativne radionice u Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u Vranju. Sa učenicima II-3 realizovana je kreativno – edukativna radionica „Ko ima više sreće?“, dok je sa učenicima IV-1 realizovana kreativno – edukativna radionica „Pečat iznenađenja“. Obe ove radionice bavile su se temom iz opšte kulture, prilagođene uzrastu polaznika radionice.

Za svaki tačan odgovor deca su mogla da biraju jedan od šest ponuđenih pečata. Neki od njih su donosili poene, ali je bilo i onih koji su oduzimali određeni broj poena.

„Ko ima više sreće?“

Deca polaznici radionice „Ko ima više sreće?“ iz odeljenja II-3 su u ovoj radionici učestvovala podeljena u tri ekipe: „Crvena zvezda“, „Teške boje“ i Juventus“. Nakon velikog broja tačnih odgovora, biranja pečata, sve tri ekipe su imale veliki broj osvojenih bodova. Najveći broj poena, 1105, osvojila je ekipa „Juventus“, drugo mesto je pripalo ekipi „Crvena zvezda“ 705, treća je bila ekipa „Teške boje“ sa osvojenih 665 poena.

„Pečat iznenađenja“

Polaznici radionice „Pečat iznenađenja“ iz odeljenja IV-1 takođe su se takmičila podeljena u tri ekipe koje su imale veoma kreativna imena: „Kraljevska strela“, „Đaci pogađači“ i „Timski razbijači“. I ovde su deca mogla da biraju jedan od šest ponuđenih pečata, od kojih su četiri donosili određeni broj poena, dok su dva oduzimala poene. Radionica je bila veoma zabavna, deca su timski odgovarala na pitanja i birala pečate. Proverili su svoje znanje iz opšte kulture, ali su mnogo toga novog i naučili. Deca su tačno odgovorila na veliki broj pitanja, tako da je najveći broj poena sakupila ekipa „Timski razbijači“ 1000, tim „Đaci pogađači“ su osvojili 650, dok je ekipa „Kraljevska strela“ osvojila samo 5 poena.

Deca su se kroz ove dve kreativno – edukativne radionice lepo zabavila, ali i naučila puno novih stvari. Pokazali su izuzetno znanje ali je na kraju ipak, samo sreća presudila u konačnom zbiru poena. Najvažniji cilj je ostvaren a to je da deca do tačnih odgovora dođu kroz timski rad.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here