Početna Vesti Obaveštenja Larousse – prvi pojmovi za najmlađe

Larousse – prvi pojmovi za najmlađe

2729
0
Larousse

Nakon upoznavanja sa kartonskim slikovnicama, knjigama za igranje u kadi ili platnenim knjigama, u uzrastu od druge godine odličan izbor za zajedničko čitanje dece i roditelja su slikovni rečnici koji pomažu najmlađima da usvoje nove reči, razvijaju kod njih maštu i istraživački duh, kao i ljubav prema knjizi i čitanju od najranijeg uzrasta.

Francuska izdavačka kuća Larousse jedna je od najpoznatijih u svetu. Prepoznatljiva je po svojim enciklopedijama, rečnicima, ali i izuzetnim izdanjima za decu. Kreativni centar je dosad preveo i objavio ilustrovane atlase namenjene predškolcima i mlađim školarcima, a za najmlađe je pripremio bogato ilustrovane i odlično opremljene knjige namenjene učenju prvih pojmova.

1000 reči. Priroda – Larousse

Najnoviji slikovni rečnik u izdanju Kreativnog centra, uz koji će se deca zabaviti i naučiti 1000 novih pojmova u vezi s prirodom. Teme kao što su godišnja doba, različiti predeli, priroda dalekih zemalja, zaštita prirode prilagođene su dečjem iskustvu. Učeći nazive drveća, cveća, životinja, kao i geografske pojmove, mališani će zavoleti lepote i raznovrsnost čudesne prirode. Ilustracije su privlačne, a slikovni opisi detaljni.

1000 životinja – Larousse

Listajući ovu nesvakidašnju knjigu, deca će se zabavljati gledajući slike, naučiće nazive životinja i upoznaće se s mnogim zanimljivim i čudnim stvorenjima. Životinje, njihov život i staništa predstavljeni su posredstvom realnih i privlačnih ilustracija, koje podstiču radoznalost dece u odnosu na svet što ih okružuje.

1000 reči – Larousse

Ovaj slikovni rečnik za decu, s više od hiljadu reči, organizovan je po temama bliskim dečjoj svakodnevici, a reči s kojima se dete upoznaje posredstvom privlačnih slika veoma su raznovrsne. Slike su jasne i detaljne i dete na njima može lako da prepozna ono što je prikazano, da imenuje bića, predmete i pojave, kao i da priča priče na osnovu slika. Na taj način dete razvija i bogati svoj rečnik od najranijeg uzrasta.

Moja prva otkrivalica – Larousse

Družeći se sa ovom knjigom, deca će upoznati boje, otkriće suprotnosti, igraće se oblicima i steći će prva znanja o brojevima. Novi pojmovi predstavljeni su posredstvom detaljnih, jasnih i privlačnih slika, na kojima se prikazuju bića, predmeti i situacije iz dečje svakodnevice. Zanimljive aktivnosti i pesmice doprinose učvršćivanju usvojenih pojmova. Ovo je knjiga koja podstiče dečju radoznalost i doprinosi detetovom intelektualnom i govornom razvoju.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here