Početna Konkursi Likovni konkursi Likovni konkurs „Pipi Duga Čarapa“

Likovni konkurs „Pipi Duga Čarapa“

6269
0
pipi duga carapa
foto: WallpaperStories

Konkurs otvoren do: 5. maja 2017. godine;

Konkurs raspisuje: Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine i Zmajeve dečje igre;

Centar za likovno vaspitanje dece i omladine vojvodine i zmajeve dečje igre organizuju 60. izložbu likovnih radova dece Srbije „ilustracija literarnih dela“ u okviru 60. junskih programa „Zmajevih dečjih igara.“

Ove godine obeležićemo 110. godišnjicu rođenja poznate švedske književnice Astrid Lindgren, čije je najznačajnije delo za decu roman „Pipi Duga Čarapa“. Priča o ovoj čudnoj devetogodišnjoj devojčici neobičnog izgleda, bujne mašte i velike snage poznata je deci širom sveta jer je prevedena na stotinak svetskih jezika.

Ono što možda niste znali je da je literarna mama vragolaste Pipi, književnica Astrid Lindgren, pre trideset i više godina bila u Novom Sadu na Zmajevim dečjim igrama, da primi nagradu koju su joj organizatori dodelili. Ona više nije živa, ali obeležavajući 110. godišnjicu njenog rođenja, zamolili bismo vas sledeće.

Opšti uslovi konkursa

Pretpostavimo da vam je Pipi Duga Čarapa došla u goste. Vi biste je kao dobri domaćini vodili da joj pokažete znamenitosti mesta u kome živite. Umesto da je fotografišete za uspomenu pored vašeg vrtića, škole, nekog istorijskog spomenika i tome slično, vi je nacrtajte. Pipi je vrlo živahna, spremna na raznorazne vragolije, a vi pokušajte da smislite šta bi ona sve mogla da uradi, pa i to nacrtajte. Kao i do sada, najuspeliji radovi biće izloženi, a najbolji među izloženim, nagrađeni i tako će na najlepši način biti obeležena godišnjicu rođenja najvećeg borca za prava deteta – Astrid Lindgren.

Radove možete slati do 5. maja 2017. godine na adresu Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine: Cvećarska 22, 21000 Novi Sad. Za dodatne informacije dostupni su vam sajt: www.likovnicentardece.org, mejl: clikvasp@gmail.com i telefon 063 1074771.

Radove poslate u rolni žiri neće uzimati u obzir.

Molimo vas da na poleđini svakog rada čitko, štampanim slovima ispišete sledeće podatke:

– ime i prezime deteta, razred
– naziv škole ili vrtića
– mesto i poštanski broj
– ime i prezime likovnog pedagoga
– kontakt telefon ili elektronska pošta.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here