Početna Konkursi Literarni konkursi Literarni konkurs “Roman po tvojoj meri”

Literarni konkurs “Roman po tvojoj meri”

2363
0
Roman po tvojoj meri

Školski portal raspisao je literarni konkurs pod imenom „Roman po tvojoj meri“. Konkurs je otvoren do 1. oktobra 2020. godine. Pozivamo učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole da se prijave i pošalju svoje radove na niže navedenu adresu i osvoje zaista vredne nagrade.

Da li ovaj roman mora da ima tužan kraj?

Dragi školarci, imate priliku da iskoristite svoje literarne talente i osmislite drugačiji kraj romana „Dečaci Pavlove ulice” Ferenca Molnara.

Ferenc Molnar je jedan od najznačajnijih mađarskih pisaca. Živeo je od 1878. do 1952. godine. Izuzetnu popularnost stekao je zbog romana „Dečaci Pavlove ulice”, koji je napisao 1907. godine. Roman je najpre objavlјen u novinama, u nastavcima. Za kratko vreme je pričom o prijatelјstvu i požrtvovanosti osvojio čitalačku publiku ne samo u Mađarskoj, već i širom sveta.

Radovi učenika treba da sadrže izmenjen kraj romana koji je autorsko delo učenika. Učenici sami mogu odlučiti u kojoj fazi razvoja radnje će promeniti njen tok, i na taj način kreirati potpuno novi, izmaštani svet dečje družine.

Na konkursu mogu učestvovati svi učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Radove treba poslati do 1. oktobra 2020. godine na sledeću imejl-adresu: konkurs@bigzskolstvo.rs.

Pobednike očekuju vredne nagrade:

  1. Kurs kreativnog pisanja;
    2. Komplet lektire;
    3. Školski rečnik književnih termina.

SREĆNO!

Izvor: Školski portal

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here