Početna Konkursi Likovni konkursi Međunarodni konkurs Mini restART 2019.

Međunarodni konkurs Mini restART 2019.

4891
0

Konkurs otvoren do: 3. decembar 2019. godine.
Konkurs raspisuje: Obrazovno-kreativni centar RESTART raspisuje likovni konkurs Mini restART 2019.

Poziv za učešće

Deca ih se plaše iako svoj strah ne umeju opravdano da obrazlože, doživlјavajući bube i insekte kao ružne  predatore opasnijim od najvećih životinja. Stariji uzrast ne pridaje značajnu pažnju njihovom prisustvu u ekosistemu, niti ih smatra važnim upravo zbog minijaturnih dimezija.  Zaboravlјamo nekadašnju magiju letnjih noći u kojima su ples izvodili svici, dok su  svetlucavi prepletaji zraka i treptaj leta vilinog konjica dan činili plavetnijim. U prirodi boravimo sve manje, naša stopala zaboravila su blagodetne dodire trava, a sluh poj tišine.

Ovom temom ohrabrujemo najmlađe učesnike da upoznajući besprekorno harmonične i uređene sisteme, fantastične oblike, živost boje skrivene u travama i lišću – drugačijom percepcijom otkriju lepotu sveta bezopasnih sićušnih bića. Stariji učesnici temu mogu iskoristiti aktivno istražujući prirodu, fotografije, istoriju, umetnike i svoja umeća kreativno iskazati neobičnim tehnikama, grafizmom, teksturom,  kontrastom, kolorističkim odnosima ili gradeći meditativne iskaze prostora zujanja, šumova kretanja, svodeći forme minimalističkim odnosima ili, poput Huana Miroa, stvarajući nadrealnu imaginaciju. Možda ćete, upravo dok stvarate svoja mala dela, otkriti rok muziku legendarnih buba, engleske grupe The Beatles, ili saznati zašto je skarabej za Stare Egipćane bio sveta buba.

Želimo da ovaj likovni konkurs stimuliše i različite aspekte učenja i saznanja, svestranost i lјubav prema prirodi, ali, pre svega, oslušnite sebe – čujte svoje bubice! One su najvažnije. Šarene, vesele, dosadne ili čak i ozbilјne. Svako ih ima, razmenićemo najdragocenije na izložbi!

mr Snežana Grozdanović,
urednik likovnog konkursa

Obrazovno-kreativni centar RESTART raspisuje likovni konkurs Mini restART 2019.

  1. Međunarodna dečja izložba malog formata 15×15

Uslovi  konkursa

Pravo učešća imaju deca i mladi uzrasta od 4 do 18 godina. Na konkurs mogu učestvovati predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, umetničke škole, udruženja građana, dečji kulturni centri, likovni atelјei i slične ustanove ili organizacije. Pojedinci mogu učestvovati individualno.

Dimenzija radova je 15x15cm.

Tema konkursa: „Skriveni svet buba i insekata“

 Kategorije:

– I kategorija 4-7 godina;
– II kategorija 8-10 godina;
– III kategorija 11-14 godina;
– IV kategorija 15-18 godina;
– V kategorija srednjih umetničkih škola 14-18 godina.

Ustanove i organizacije mogu poslati grupno najmanje 10 i najviše do 30 radova različitih autora. Jedan autor može biti zastuplјen sa najviše 2 rada. Individualni učesnici mogu poslati najviše 2 rada. Na poleđini svakog rada mora biti zaleplјena tabela sa podacima o učesniku. Obavezno je slanje prijave učesnika elektronskom poštom i u štampanom obliku u pošilјci sa radovima. Individualni učesnici popunjavaju i šalјu posebnu prijavu i tabelu.

Prijave i tabele u Word dokumentu preuzeti na kraju ove objave.

Domaći učesnici koriste ćiriličnu prijavu i tabelu na srpskom jeziku. Inostrani  i učesnici iz država regiona (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Severna Makedonija) koriste prijave i tabele na engleskom jeziku.

Dozvolјeni su dvodimenzionalni radovi na papiru rađeni različitim crtačkim, slikarskim i grafičkim tehnikama (grafitna olovka, pastel, kreda, uglјen, tuš, akvarel, tempera, gvaš, kolaž, kombinovane tehnike, linorez, drvorez, litografija, monotipija …). Radovi ne smeju biti opremlјeni, uramlјeni, kaširani, niti manjih ili drugih dimenzija. Neće se primati trodimenzionalni radovi (skulpture, keramika, mozaik i slično), radovi koji sadrže organske materije i radovi koji su presavijeni ili poslati u rolni.

Učešće na konkursu je besplatno. Troškove slanja radova plaćaju učesnici konkursa.

Radove autora koji nisu ispoštovali uslove konkursa i poslati su bez potpunih podataka i prijave, ili su oštećeni prilikom transporta zbog neadvekatne zaštite pošilјke, žiri neće razmatrati.

Poslati radovi se ne vraćaju autorima i postaju svojina Obrazovno-kreativnog centra RESTART. Organizator može bez nadoknade i saglasnosti autora izlagati, reprodukovati, publikovati i otuđiti radove u svrhu poklona donatorima, kao i u cilјu finansiranja realizacije projekta.

Nagrade

Stručni žiri odabraće za izlaganje do 1000 najuspešnijih radova i dodeliće više nagrada i pohvala u svakoj starosnoj kategoriji.

Žiri će dodeliti i likovnim pedagozima određen broj pohvala za izuzetan stvaralački  doprinos i najuspešnije poslate zbirke radova.

Selektovanim izlagačima biće prosleđene diplome o učešću u elektronskom obliku.

Konkurs je otvoren od 2. septembra do 30. novembra 2019. godine.

Rok za prispeće radova je 3. decembar 2019. godine.

Radove slati na sledeću adresu:

Centar RESTART
( za konkurs Mini restART )
Ul. 1300 kaplara br.18
11320 Velika Plana

Objavlјivanje rezultata konkursa 20. marta 2020. godine.

Nagrađeni, pohvalјeni autori i likovni pedagozi biće lično obavešteni elektronskom poštom.

Objave i rezultate konkursa pratiti na:

http://www.minirestart.wordpress.com
http://www.facebook.com/minirestART

Svečano otvaranje izložbe i dodela diploma održaće se u aprilu 2020. godine u Galeriji Centra za kulturu  „Masuka“ u Velikoj Plani. Datum otvaranja izložbe biće poznat po objavlјivanju rezultata konkursa i formiranju kalendarskog programa rada Galerije za narednu godinu.

Poželјno je da nagrađeni, pohvalјeni autori i likovni pedagozii lično preuzmu svoje diplome i nagrade. Troškove  puta snose autori. Inostranim autorima i pedagozima nagrade i diplome biće poslate poštom o trošku organizatora. Domaći autori snose troškove poštanskih pošilјki od strane organizatora ukoliko svoje diplome i nagrade ne preuzmu na svečanom otvaranju izložbe.

Kontakt

E-mail: minirestart15x15@gmail.com
Tel. 064 11 69 361 (posle 13.30 sati)
ili privatnom porukom na  www.facebook.com/minirestART

Preuzmite prijave za učesnike:

Word Prijava za grupne učesnike Mini restART 2019
Word Prijava za individualne učesnike Mini restART 2019

Preuzmite tabele za radove:

Word Tabele Mini restART 2019

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here