Početna Porodica Deca za decu „Moda“ – Sara Vićentijević (8. razred)

„Moda“ – Sara Vićentijević (8. razred)

1716
0
Sara Vićentijević

Pesmom “Moda” Sara  Vićentijević učenica OŠ  „Vasa  Čarapić“ iz Belog Potoka osvojila je 3. mesto na našem konkursu pod nazivom „Probudimo uspavane reči“. Ovaj rad je osvojio 3. mesto u kategoriji starijih osnovaca. Čestitke Sari!

Moda

Reči su moj način odevanja. Krojim ih detinjom dušom, šijem vetrom,  umivam ih lјubavlјu.

Moju odeću šije šnajder, a mom raspoloženju odeću krojim ja.

Odeća mog raspoloženja je satkana od mojih reči.  Uz veselu Saru ide i vesela halјina. Napravlјena je od hilјadu reči izgovorenih u minutu.  Umesto zlata i srme, protkana je smehom i kikotom. Ne znam samo čime je spojena, kad vesela Sara nema ni tačke ni  zapete, ni bilo kog znaka pauze. Zato je valјda cela ta halјina lepršava i neuhvatlјiva.

Kod tužne Sare, halјina je vrlo kratka. Nema tu puno reči od kojih bi se ona napravila, a i sve su tako krute i ćoškaste da ih je nemoguće  uobličiti u neku odeću. Ta halјina je uvek crna, teška i odbija lјude oko sebe. Ali zato kod lјute Sare halјina plamti u skerletnoj boji. Niko ne prilazi jer žeže. Krojena je oštrim jezikom, ušivana iglama od tigrovih zuba, a ukrašena bodlјama ježa. Ko priđe preblizu, ne provede se dobro.

Jedini mirni deo moje garderobe je spavaćica. Ona je tanka kao paučina, izatkana  od tišine. Ima nešto malo izgovorenih reči u snu i pred san, a to je vrlo malo materijala za Saru, neumornu švalјu i tkalјu.

Za kraj bih želela da dopunim početak:
Našu odeću kroji šnajder, a naše raspoloženje krojimo mi jer je u stvari izgled svih lјudi satkan od reči i postupaka.

OŠ „Vasa  Čarapić“
Učenik: Sara Vićentijević  83
Nastavnica: Snežana Stojanović

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here