Početna Porodica Deca za decu Moja nastavnica – Haris Halilbašić (12 godina)

Moja nastavnica – Haris Halilbašić (12 godina)

22482
0

Predstavljamo vam pismeni sastav na temu „Moja nastavnica“ Harisa Halilbašića, u narednim danima ćemo objaviti i nekoliko njegovih pesama, dok smo pismeni sastav na temu „Moja prva ljubav“ već objavili i možete ga pogledati OVDE.

Moja nastavnica

U peti razred sam krenuo plašeći se velike promjene jer odlazili smo od učiteljice i dobijali puno drugih nastavnika.  Zbog nje sam zavolio poziv nastavnika  i maštam da i ja jednog dana radim s učenicima.

Na njenom času, kroz priču i primjere bliske nama, naučimo sve što je potrebno. Njen vanjski izgled, za nekoga ko je ne poznaje, pokazuje strogoću i ozbiljnost. Međutim, kada se mi, učenici, zagledamo u  njene  tople oči, iza njenih naočara primijetimo i osjetimo takvu toplinu da strah i briga odmah nestanu. To je nastavnica koja svoje osjećaje ne krije jer znaju joj se suze pojaviti u očima dok nam pokazuje tužne fotografije djece koja su ismijavana, fotografije djece u ratu, ali i one kad djeca grle psa i slično. Znaju joj se pojaviti suze i kada loše uradimo neku provjeru i kada mora dati niže ocjene. Svojim suzama nas zaduži da iduća provjera bude puno bolja i tada nas krene ljubiti sve redom. Kada odlazimo na raspust i kada se vraćamo sa raspusta,  ljubi nas jer nas poželi kao i mi nju. Njeno srce je prepuno ljubavi za svakog od nas. Kada primijeti tugu ili strah kod nekog učenika, svojim šalama i nježnim milovanjem po glavi uspije da ga razveseli. Rijetko koji nastavnik daje svoj broj telefona učenicima, a ona je svoj broj svima  nama zapisala da je uvijek možemo zvati ako nam šta zatreba. O njoj moj brat i ja kod kuće najviše pričamo pa mama u šali zna reći da postaje ljubomorna na nju. Zbog nje i njenog načina predavanja mi je žao sto čas traje samo 45 minuta jer njena predavanja su uvijek zabavna i vrlo interesantna. Žao mi je sto sada u šestom razredu imamo sedmično čas manje kod nje. Ko bude čitao ovaj tekst, a ne poznaje tu nastavnicu, može pomisliti da je preblaga i da je kod nje lako dobiti ocjenu. Međutim, prava istina je da ona zna prenijeti znanje, ali ga i traži.

O njenim uspjesima kao nastavnice i uspjesima njenih učenika znaju svi. Njena dobrota, njena ljubav i njen način rada zvuče bajkovito i nestvarno kao što je i njeno ime koje je isto kao i ime junakinje iz moje omiljene bajke, Marica.

Na kraju joj se želim zahvaliti za sve i ujedno zamoliti direktora i upravu škole da dozvole da nam ta nastavnica predaje do kraja devetog razreda.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here