Početna Konkursi Ostali konkursi Nagradni konkurs Festivala nauke 2019

Nagradni konkurs Festivala nauke 2019

279
0

Kada razmišljate o svemiru, šta tačno zamišljate? Svi ste sigurno čuli za čuvenu misiju “Apolo 11” koja je pre tačno 50 godina trebalo da omogući ljudima da slete na Mesec i da se sigurno vrate na Zemlju, obavivši pri tom razne naučne zadatke.

Inspirisan njenom godišnjicom stručni žiri 13. FESTIVALA NAUKE, odlučio je da vas, dragi drugari, kroz NAGRADNI KONKURS na temu „Moj otkačeni, svemirski, novogodišnji ukras”, vodi na put u svemir.

Sigurno ste nekada noću pogledali u zvezdano nebo i divili se tom prizoru, a da li ste znali da je to što vidite na nebu samo jedan mali deo nečega daleko, daleko većeg. Svemir je bez sumnje mesto mnogih misterija. U njemu se nalaze sjajne zvezde, užarene komete i njihovi sateliti, ali i opasne crne rupe u kojima nestane sve što ih dotakne. Svemir možda krije i vanzemaljce, marsovce, možda ima kraj, a možda je i beskonačan. Ako je Armstrong sleteo na mesec, zašto ne bismo i mi?

Kako bi izgledale vaše letelice za taj veličanstveni put, drugari koje biste upoznali, hrana, ceo svemir? Sve su to pitanja na koja možemo odgovoriti u ovoj našoj zabavnoj avanturi, kroz pravljenje ukrasa za novogodišnju jelku, koju ćemo dobro čuvati, jer ko zna možda neki mali marsovac poželi da sleti na zemlju i odnese je. Bez sumnje znamo da će to biti najinteresantnija jelka u celom gradu, a i šire .

Zato drugari, pustite mašti na volju i osmislite nešto potpuno inovativno i fantastično. Verujemo da vi to možete, jer VI STE SVET, A NEBO NIJE GRANICA!

Propozicije konkursa

 • Ovaj konkursni zadatak je zamišljen kao zajednička aktivnost i preporučujemo nastavnicima i učiteljima da mu pristupe kao odeljenskom radu.
 • NAPOMENA: Molimo Vas da za potrebe žirija vaše radove šaljete isključivo poštom

sa naznakom „za Konkurs“ Radove možete poslati najkasnije do 10. novembra 2019. godine na adresu: CPNU Fenomen za Festival nauke, Hadži Prodanova 16/3 , 11000 Beograd. Uz pošiljku se moraju navesti sledeći podaci: naziv škole, adresa škole, odeljenje, ime, prezime i kontakt telefon nastavnika ili profesora i e-mail adresa (ako je predmet konkursa bio deo aktivnosti na času).

 • Na konkursu mogu učestvovati deca od I do VIII razreda osnovnih škola.
 • Odabrani radovi biće izloženi na jelci na 13. Festivalu nauke, (fotografije nagrađenih radova će biti predstavljene na posebnoj izložbi tokom trajanja Festivala)
 • Selekciju najboljih radova vršiće stručni žiri i odrediti dobitnike 4 kategorije nagrada:
 • za dobitnika uzrasta prvog i drugog razreda osnovnih škola
 • za dobitnika uzrasta trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola
 • za dobitnika uzrasta petog i šestog razreda osnovnih škola
 • za dobitnika uzrasta sedmog i osmog razreda osnovnih škola

Najbolje radove očekuju vredne nagrade koje ćemo dodeliti u saradnji sa dugogodišnjim prijateljima Festivala, izdavačkom kućom “KLETT” i Nacionalnom geografijom.

 • Prijavljivanjem učesnici konkursa daju saglasnost na promociju radova bez nadoknade.
 • Festival nauke nije u obavezi da vrati pristigle radove autorima.

DOBRODOŠLI U RAZOTKRIVANJE SVEMIRA!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here