Početna Konkursi Literarni konkursi Nagradni konkurs za decu – Šta je to Filharmonija?

Nagradni konkurs za decu – Šta je to Filharmonija?

2104
0
konkurs filharmonija

Konkurs otvoren: od 1. aprila do 13. juna 2017. godine

Konkurs raspisuje: Beogradska filharmonija

Beogradska filharmonija raspisala je konkurs za decu, za najbolјe literarne radove na temu “Šta je to Filharmonija?”

Konkurs je sledećim rečima najavio direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac: “Kako vreme prolazi, sve smo sigurniji da su obrazovni programi Beogradske filharmonije zapravo namenjeni nama matorcima, a da su klinci najkreativniji profesori kakve smo samo mogli da poželimo.

Zahvalјujući našim najmladjim gostima, već smo imali čast da prisustvujemo akademskim raspravama o tome da li se kaže kontrabas ili „kontrabus“; naučili smo da se gudački instrumenti dele na violine, „debele violine“ i „violinetine“. Utvrdili smo činjenicu da se na njima zvuk proizvodi gudalom, za razliku od duvačkih instrumenata, koji se, potpuno logično, sviraju „duvalom“.

Kako je još Lenjin govorio: „Učiti, učiti i samo učiti“, ozbilјno želimo da nastavimo da učimo od naših malih drugara, koji neretko dovode i svoje vaspitačice, učitelјice i roditelјe na naše koncerte.

Uradićemo sve što je do nas da nam što češće dolaze u goste i da nikada ne zaborave da muzika koju svira filharmonija, može biti i smešna i strašna. Kao i crtaći ili knjige koje smo nekada voleli”.

Poziv za učešće na konkursu upućen je đacima od I do IV razreda koji treba da pošalјu svoje literarne radove na temu “Šta je to Filharmonija?”

Konkurs traje od 1. aprila, Dana šale, do 13. juna, kada počinje raspust.

“Neka takvi budu i vaši radovi – veseli i radosni! Uzgred budi rečeno, 13. juni je i dan kada je osnovana Beogradska filharmonija 1923. godine. Osnivanje je osnivanje, ali raspust je raspust”, naveo je Tasovac.

Početkom nove školske godine najbolјih 500 radova biće nagrađeno “filharmonijskim rancem” u kojem će se, pored ostalih iznenađenja, naći i “Moj prvi CD klasične muzike”, u izdanju i izvođenju Beogradske filharmonije.

“Do sada smo već saznali npr. da je Filharmonija „grad koji ima mnogo instrumenata“, kao i da su „kontrabas i violončelo – mama i tata, a viola i violina – brat i sestra“.

Radujemo se što ćemo kroz radove naših malih drugara naučiti još puno toga. I radujemo se svim našim budućim susretima i zajedničkom uživanju u muzici”, zaključio je na kraju Tasovac.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here