Početna Konkursi Likovni konkursi Nagradni likovni i literarni konkurs „Most razumevanja – međugeneracijska solidarnost“

Nagradni likovni i literarni konkurs „Most razumevanja – međugeneracijska solidarnost“

4617
0

Konkurs otvoren do: 20. septembra 2017. Godine

Konkurs raspisuje: Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Povodom obeležavanja 1. oktobra – Međunarodnog dana starijih, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti raspisao je konkurs za najbolјi literarni rad, likovni rad i fotografiju na temu „Most razumevanja – međugeneracijska solidarnost“.

Opšti uslovi konkursa

Na konkursu se mogu prijaviti učenici i učenice 6, 7. i 8. razreda osnovnih škola iz Republike Srbije i da na zadatu temu izraze svoj stav da godine ne moraju i ne smeju biti prepreka za dostojanstven i kvalitetan život i na taj način doprinesu borbi protiv diskriminacije starih u našem društvu.

1. LITERARNI RAD – (500 do 1500 karaktera u formatu A4).

Podeli sa nama svoje mišlјenje o tome da li je u redu ako u nekim situacijama ne poštujemo starije osobe? Ukoliko znaš neke primere kada su lјudi iz tvoje okoline uskraćivali neko pravo, iskazivali nepoštovanje ili čak bili grubi prema nekim osobama samo zato što su starije, napiši svoje mišlјenje o tome i predloži kako se to može promeniti i sprečiti?

Radove možete poslati:
1. na mejl adresu poverenik.konkurs@gmail.com, subject: pisani rad ili
2. redovnom poštom na adresu Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, Bulevar kralјa Aleksandra 84/4, 11000 Beograd, sa naznakom „Konkurs za pisani rad“

2. LIKOVNI RAD

Likovni rad se dostavlјa u A3 formatu , izrađen tehnikom po slobodnom izboru. Uzeće se u obzir i radovi nacrtani u programima na računaru (CorelDraw, Microsoft Draw, Open office Draw…).

Radove možete poslati:
1. (skenirane) na mejl adresu poverenik.konkurs@gmail.com, subject: likovni rad ili
2. redovnom poštom na adresu Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, Bulevar kralјa Aleksandra 84/4, 11000 Beograd, sa naznakom „Konkurs za likovni rad“

3. FOTOGRAFIJA

Fotografije mogu biti crno-bele ili u boji, snimlјene mobilnim telefonom ili fotoaparatom. Format fotografije: JPG. Profesionalni snimci neće biti uzeti u obzir.

Uz fotografiju je obavezno dostaviti pristanak osobe koja je fotografisana, da bi fotografija mogla da bude objavlјena javno.

Radove možete poslati:
1.  na mejl adresu poverenik.konkurs@gmail.com, subject: Fotografija ili
2. redovnom poštom na adresu Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, Bulevar kralјa Aleksandra 84/4, 11OOO Beograd, sa naznakom „Konkurs za fotografiju“

  • Literarni rad – prva, druga i treća nagrada
    •  Likovni rad – prva, druga i treća nagrada
    •  Fotografiju – prva, druga i treća nagrada

NAGRADE:

– Prva nagrada:  mobilni telefon nove generacije
– Druga nagrada: bežični Ыietooth zvučnik
– Treća nagrada: digitalni foto ram

O radovima će odlučivati stručni žiri. Nagrade će biti svečano uručene u Skupštini Republike Srbije u Beogradu, 29 . septembra 2017. godine.

VAŽNO:

Rok za dostavlјanje radova je 20. septembar 2017. godine

Svaki učesnik i učesnica može da pošalјe najviše tri (3) rada iz svake kategorije. Radovi moraju biti originalni i izrađeni samostalno.

Radovi se ne vraćaju i organizator zadržava pravo da radove koristi u kampanjama za promovisanje ravnopravnosti, kao i da ih reprodukuje u štampi.

Za sva dodatna objašnjenja o konkursu možete kontaktirati:

Nikolu Vlaovića nikola.vlaovic@ravnopravnost.gov.rs – mob: 064 8898718
Sanju Stanković sanja.stankovic@ravnopravnost.gov.rs – mob: 064 8898739

Napomena: Konkurs se sprovodi uz podršku Fondacije za otvoreno društvo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here