Početna Porodica Najbolji akva parkovi u Turskoj – lokacija, radno vreme, cena ulaznice

Najbolji akva parkovi u Turskoj – lokacija, radno vreme, cena ulaznice

1278
0
dete-bazen-tobogan-akva-park
Canva.com

Turska je jedna od najboljih destinacija za odmor sa decom. Iako su bogata kultura, nasleđe i impresivni spomenici atrakcija za sve turiste, poslednjih decenija sve više ljudi bira ovu orijentalnu zemlju za odmor zbog raznih vrsta rekreativnih sportova.

Kada letujete sa decom u Turskoj, sasvim je izvesno da ćete potražiti načine da se cela porodica zabavi, a vodeni parkovi su savršeni za to. Uzbudljivi sadržaji za decu svih uzrasta ali i odrasle, bazeni sa toboganima i rolerkosterima deluju privlačno, jer garantuju sjajan provod. Kada se tome dodaju i predivne plaže sa plićakom, igralištima i kafićima, te idealna klima jasno je zašto su turska letovališta toliko popularna. Ako planirate letovanje, za porodično putovanje je odlična opcija da otputujete avionom iz Niša za Tursku, gde vas očekuje odmor o kom sanjate.

Sastavili smo listu najboljih vodenih parkova u Turskoj, sa lokacijama i informacijama o radnom vremenu i cenama ulaznica. Hajde da zaronimo!

Tematski park Land Of Legends, Belek

Tematski park “Land of Legends” nudi jedinstveno iskustvo svim turistima od 7 do 70 godina. Smešten u gradu Beleku na južnoj mediteranskoj obali Turske, ovaj park omogućava uzbudljive sportove na vodi, tobogane, rolerkostere i razne atrakcije. U okviru velikog tematskog parka nalazi se Akvalend, jedna od najuzbudljivijih oblasti za zabavu, jer ovde možete plivati sa delfinima, spuštati se niz visoke i strme tobogane ili uživati u “vožnji”  divljom i brzom rekom.

Radno vreme: od 10 do 17 časova.

Cena ulaznica: Oko 90 evra po osobi, odnosno 45 za decu od 4 do 11 godina. Iznos se odnosi na celodnevni boravak i to za ceo tematski park.

Vodena planeta, Alanja

Akva park “Vodena planeta” nalazi se u gradu Alanja i smatra se najvećim vodenim parkom u antalijskoj regiji. Biće vam potreban ceo jedan dana da istražite sve sadržaje, jer postoji čak 25 tobogana i 8 bazena, među kojima i specijalni bazen sa igračkama za najmlađe. Za zavisnike od adrenalina dostupne su Kamikaze, tobogan “Crna rupa” (Blackhole), ali i bandži džamping. Kada želite predah od ekstremnih akcija u vodi, možete se opustiti na suncu ili hladovini i uživati u svom bezalkoholnom piću, pivu ili vinu.

Radno vreme: od 9 do 17 časova.

Cena ulaznica: Odrasli plaćaju ulaznicu 50 evra, za decu od 7 do 11 godina karta košta 35 evra, dok je za decu mlađu od 6 godina ulaz besplatan.

Jungle Park, Istanbul

Za one koji vole misteriju i avanturu, poseta Jungle Parku u Istanbulu je obavezna. Ovo egzotično mesto je dom za stotine životinja, od raznih tropskih riba, gmizavaca do sisara i ptica. Pored toga što se smatra jednim od najboljih akvaparkova u zemlji, sadrži i Safari kutak, kao i Tamnicu sa duhovima, zombijima i mračnim tunelima. Uzbudljive vožnje i strmi tobogani bukvalno oduzimaju dah. Kako biste izbegli žurbu u poslednjem trenutku i gužve, rezervišite ulaznice unapred.

Radno vreme: od 10 do 18 časova.

Cena ulaznica: Za odrasle karta košta 90 evra, dok je za decu od 5 do 12 godina ulaznica 65 evra.

Vodeni park Adaland, Kušadasi

Adaland je u pravom smislu te reči zemlja uzbudljivih i zabavnih aktivnosti. Od đakuzija do plesa na kiši i igara na trampolini, ovaj vrhunski vodeni park u Turskoj nudi provod turistima svih uzrasta i životnih doba. Ako letujete u Kušadasiju, obavezno morate isprobati veliki Amazon tobogan u Adalandu. Ovaj impresivni tobogan je dugačak čak 406 metara i smatra se najdužim porodičnim toboganom na svetu.

akva park
Canva.com

Za one koji vole dodatnu dozu adrenalina tu je vodeni podmetač kojim se penjete uzbrdo 110 metara da biste imali ekstremni spust. Takođe, ovde možete videti i prelepe delfine.

Radno vreme: Od 10 časova do 18 časova.

Cena ulaznice: Za decu mlađu od tri godine ulaz je besplatan. Deca od 4 do 9 godina plaćaju ulaz 22 evra, a za sve starije od 10 godina ulaznica košta 30 evra.

Vodeni park Marmaris Aqua Dream, Marmaris

Vodeni park “Aqua Dream Marmaris” nudi vam uzbudljive tobogane, vrhunsku zabavu sa penom, plesne predstave i veliki izbor ukusne hrane sa prekrasnim pogledom na grad Marmaris. Ovaj akvapark se prostire na površini od 44 000 kvadratnih metara, gde možete pronaći Kamikaze, ekstremne rafting tobogane, Vodenu kulu kao i “Crna rupa” tobogan. Kada se umorite od klizanja, trčanja i penjanja uz stepenice, zaronite u bazen gde se možete opustiti i slušati muziku i pripremiti se za sledeće tobogane.

Turisti se ovde časte autentičnom turskom kuhinjom. Uz divan pogled na Marmaris, možete uživati u hrani dok se odmarate ili popiti svoj omiljeni koktel dok uživate u suncu pored bazena.

Radno vreme: od 10 do 17:30 časova.

Cena ulaznica: Za decu mlađu od 3 godine ulaz je slobodan, deca od 4 do 9 godina plaćaju kartu 9 evra, dok je za odrasle ulaznica 18 evra.

Orka world Waterpark, Fetije

Orka World Waterpark je najveći akvapark Fetije osnovan je na površini od 18.000 kvadratnih metara. Ima 13 tobogana, od kojih jedan samo za odrasle, 5 samo za decu i 7 za decu i odrasle. Posetiocima su na raspolaganju 4 bazena, oko kojih teče “Lenja reka”, dugačka 450 metara. Gosti mogu koristiti jednu od 4 VIP kabine uz doplatu ako im je potrebno malo privatnosti. Takođe, postoji nekoliko zona za hranu, a pored restorana tu su i kafići u kojima se možete osvežiti i predahnuti od avanture u vodi. 

Radno vreme: od 9 časova do 17 časova.

Cena ulaznica: Za odrasle ulaz košta 25 evra, za decu od 4 do 12 godina je 20 evra, a za mlađe od 4 je besplatan.

Marina Akva park, Istanbul

Najveći vodeni park u Istanbulu sa svojih 17 izvanrednih tobogana, 15 različitih ekstremnih sportova na vodi, bazenom sa talasima i dečijim igralištem u vodenom parku doneće vam pravo uživanje i odmor u Istanbulu. Izgrađen je na zemljištu od 15.000 kvadratnih metara, a posebna atrakcija je Looping Rocket Tube. Imaćete osećaj kao da skačete sa neba, samo što ćete zapravo pasti u bazen sa visine od 24,5 metara!

Radno vreme: Od 11 sati do 19 sati.

Cena ulaznica: Ulaznica košta 24 evra, a deca mlađa od tri godine ne plaćaju ulaz.

Vodeni svet Turske sačinjen je od niza posebnih turističkih atrakcija. Uključite u svoj itinerer neki od navedenih akva parkova kako biste maksimalno iskoristili letovanje sa svojim mališanima. Koji god vodeni park da posetite, sasvim je izvesno da ćete doživeti uzbudljivu avanturu i stvoriti divne porodične uspomene koje se pamte ceo život.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here