Početna Zabava Slobodno vreme Najbolji evropski hoteli za decu – 5 najboljih porodičnih odmarališta u Evropi

Najbolji evropski hoteli za decu – 5 najboljih porodičnih odmarališta u Evropi

4982
0

Odlazak na odmor sa decom je veliki izazov za sve roditelje, naročito ako su u pitanju deca mlađeg uzrasta. Da bi sve na porodičnom putovanju prošlo u najboljem redu potrebno je unapred napraviti detaljan plan i obratiti pažnju na sve pojedinosti. Jedna od najvažnijih stvari prilikom odabira destinacije za letovanje ili zimovanje sa decom, jeste odabir smeštaja.

U Srbiji su za porodična putovanja najpogodnije banje i planine. Naša dva najveća zimska centra, Kopaonik i Zlatibor, nude mnoštvo sadržaja namenjenih najmlađima, i to ne samo tokom skijaške sezone, već tokom čitave godine. Takođe, na ove dve naše planinske lepotice postoji odličan izbor smeštajnih objekata za porodice sa decom. Zlatar i Divčibare su takođe odličan izbor.

Druga varijatna su banje. U Srbiji postoji više desetina banjskih centara, ali su za odmor sa decom najbolje i najpopularnije banje – Vrnjačka i Sokobanja, a odličan porodični izbor su i Palić, Prolom ili Bukovička banja. Treba napomenuti da i u većini drugih banjskih centara možete pronaći prigodan smeštaj za vas i vašu decu.

Ako pak želite da otputujete negde van Srbije,  a novac vam nije problem, u evropskim zemljama sa razvijenim turizmom postoje fantastična  odmarališta i hoteli namenjeni porodicama sa decom, gde roditelji brigu o detetu mogu prepustiti hotelskom osoblju i gde postoji mnoštvo zanimljivih sadržaja za najmlađe.

Na mnogim turističkim sajtovima prikazane su liste i predlozi najboljih hotela za decu, a na većini tih lista nalaze se i sledeći hoteli:

Sani Beach Resort, Grčka

Foto: sani-resort

Sani resort se nalazi na Kasandri, prvom prstenu grčkog poluostrva Halkidiki. Sa pogledom na najvišu grčku planinu Olimp, smešten na obali Egeja, hotel ima fantastičnu lokaciju.

Kompleks obuhvata pet hotela, više bazena i čak 18 restorana. U okviru dečjih sadržaja su jaslice za decu od 4 meseca do 4 godine starosti, sa iskusnim osobljem koje će brinuti o vašoj deci, tako da ćete imati i vremena da se posvetite sebi. Takođe, Sani Beach nudi „mini klub“ za decu starosti od 4 do 11 godina, sa brojnim aktivnostima za najmlađe: igranje na plaži, Potraga za blagom, pripremanje kolača, odlazak na kraće izlete i obilazak okoline…

Postoji i Klub za tinejdžere, namenjen mladima od 12 do 17 godina, koji pruža mnoštvo mogućnosti: odbojka na plaži,i fudbal, streličarstvo, jedriličarska akademija, organizovane žurke sa muzikom, a tu je i poseban odeljak odmarališta Ozon, namenje izlascima tinejdžera.

Servis za čuvanje dece na plaži je ono što ovo luksuzno odmaralište čini posebno atraktivnim za porodični odmor. Za decu mlađu od 4 godine organizuje se škola plivanja, a u kompleksu postoji i junior spa centar.

The Ritz-Carlton, Abama, Tenerife

foto: Ritz Carlton

Ovo odmaralište sa pet zvezdica idealno je za sve koji odluče da otputuju sa porodicom na prelepo špansko ostrvo Tenerife. U sklopu hotela nalaze se vrhunski spa centar, profesionalni golf teren i privatna plaža sa barom. Glavni restoran ima tri Mišelinove zvezdice, što je najveći mogući rang koji svetski restorani dobijaju za hranu koju pripremaju

Hotelski kompleks poseduje jedan od najvećih dečijih klubova u Evropi sa osam zona za decu od 4 do 12 godina koje su posvećene astronomiji, izučavanju prirode i divljih životinja, tehnologiji, pozorištu, umetnosti i zanatima. Sve skupa, 305 kvadratnih metara zatvorenog prostora. Takođe, hotel ima letnji bioskop, organizuju se radionice za vrtlarstvo i dečiji izleti. Sve u svemu, vrhunsko mesto za porodični smeštaj.

Martinhal Cascais, Lisabon, Portugal

foto: martinhal

Sa preko 2.300 kvadratnih metara dečijih igrališta na otvorenom, opremljenih celokupnim mobilijarom, ljuljaškama, toboganima,ogromnim peskarnikom, kao i sa Dečjim klubom na preko 700 kvadratnih metara unutrašnjeg prostora za igru,  – ovo odmaralište je pun pogodak za porodice sa decom.

Dečiji klub obuhvata

  • Bebi sobu za decu od 6 do 12 meseci, sa igračkama koje odgovaraju uzrastu,
  • Sobu namenjenu mališanima od 12 meseci do 2 godine, sa delovima za pričanje priča, igru lutkama, a mališanima je na raspolaganju i bazen sa loptama,
  • Sobu u kojoj su deca od 6 do 9 godina, sa umetničkim i zanatskim radionicama i Xbox-om,
  • Odeljke „Istraživač“ (od 10-14 godina) i „Blast“ (od 15-17), gde tinejdžeri mogu da surfuju, voze bicikl, idu na jahanje, a organizuju se i zabave na bazenima.

U hotelskim restoranima postoji veliki izbor hrane namenjene bebama (kašice), kao i bogat dečiji meni.

Hotel Le Cret, Morzine, Francuska

foto: lecret

Francuska oblast Morzine u Alpima, u kojoj se nalazi ovaj hotel, pravi je biser prirode, sa dugačkim stazama za pešačenje kroz borove šume, koje vode sve do okolnih planinskih vrhova. Zimi je Morzine skijaški centar, a tokom letnje sezone radi akva park sa raznim toboganima i brojnim  drugim vodenim atrakcijama.

Hotel je kao stvoren za roditelje sa decom koji vole aktivniji odmor. Kompleks ima sopstvenu mini farmu, veći broj otvorenih i zatvorenih bazena gde se organizuju razne aktivnost na vodi za najmlađe. Takođe, tu su biciklističke stazne, golf teren, škola jahanja, a posebna atrakcija je vožnja helikopterom za one najsmelije.

U hotelu se organizuju zabave za decu, kreativne radionice, sportska nadmetanja po uzoru na Olimpijadu, igre na vodi, a tu je i dečija diskoteka. Naravno, tokom zimske sezone rade škole skijanja za najmlađe.

Delphina Le Dune, Sardinija

foto: resort le dune

Delphina Le Dune je luksuzni smeštajni kompleks na italijanskom sredozemnom ostrvu Sardiniji . Raspolaže sa 500 soba, 6 bazena, 10 restorana i plažom koja zbog specifične prozirne boje mora neverovatno podseća na Karibe.

Ovaj hotel je nosilac brojnih nagrada koje se dodeljuju najboljim hotelima za decu u Evropi. Osoblje sa posebnim entuzijazmom pazi na svoje najmlađe goste i nudi mogućnost odvojenog boravka roditelja i dece od 18 meseci do 17 godina.

Prostor za igru pod nazivom „Maštovito selo“ prostire se na 10.000 kvadratnih metara, gde postoje bazen, indijanski rezervat i kaubojska tvrđava. Posebna atrakcija za decu je Duneland, očaravajući dečiji dvorac sa kreativnim radionicama, igralištem, bioskopom, sobom za spavanje i dečijim restoranom Petar Pan. Postoje i brojni sportski sadržaji za decu: škola tenisa, mini golf teren, tramboline, veštačke stene za penjanje…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here