Početna Zabava Slobodno vreme Najbolji novogodišnji i božićni filmovi za decu

Najbolji novogodišnji i božićni filmovi za decu

8621
0

Dani božićnih i novogodišnjih praznika su dani čuda, darivanja i nesebičnosti, a za hrišćane dani proslave rođenja Isusa Hrista. Takođe, to je vreme kada su ljudi posvećeni svojim porodicama. Za svako dete jedan od najlepših užitaka u porodičnom okruženju za vreme praznika su zajedničke aktivnosti sa ukućanima. Postoje mnoge stvari koje možete raditi sa svojim mališanima kod kuće za vreme Nove godine i Božića, a mi vam predlažemo da odgledate zajedno neki lep praznični film za decu. Postoji na stotine zanimljivih klasičnih dečjih filmova koji za temu imaju priču o Božiću i Novoj godini. Novogodišnji i božićni filmovi za decu sa liste koju smo pripremili za vas spadaju u filmske klasike, i oni će vas sigurno zabaviti i oduševiti celu porodicu, a naročito mališane, i uneti u vaš dom pravu prazničnu atmosferu.

 Miracle on 34th Street (1947) – (Čudo u 34-toj ulici)

U ovom filmskom klasiku iz 1947. godine, Kris Kringl je angažovan da bude Deda Mraz u Macy´s-u, najvećoj robnoj kući na svetu koja se nalazi  u Njujorku. U jednom trenutku Kris će se zadesiti u situaciji u kojoj će morati da se suoči sa jednom malom devojčicom koja ne veruje u Deda Mraza i misli da su to „priče za malu decu“.

I danas, 70 godina nakon što je snimljen, film „Čudo u 34. ulici“ i dalje zabavlja gledaoce svih generacija i vraća magiju verovanja u Deda Mraza, pa makar to bilo i samo za vreme trajanja filma. Ako ste ljubitelj sedme umetnosti, ovo je film koji jednostavno morate odgledati sa vašom decom tokom predstojećih praznika.

Home Alone (1990) – (Sam u kući)

Da li ste ikada otišli na aerodrom, ukrcali se na avion, a onda vam se javio osećaj kao da ste nešto zaboravili? U ovom filmu iz 1990. godine, osmogodišnjeg dečaka Kevina McCallistera su članovi njegove porodice zaboravili i ostavili ga samog u kući dok oni lete avionom da u Fransuskoj proslave božićne praznike.

Kevin je neobično dete i voli svoju slobodu, obožava slatkiše i ostaje budan do kasno uveče. To što je sam u kući, ne smeta mu ni najmanje. I dok je Kevin uživao u potpunoj slobodi, pojavljuju se dva provalnika, i on će biti primoran da se suoči sa sa provalnicima kako bi zaštito svoj dom. Kako vreme prolazi, za Kevina odbrana kuće od lopova u stvari postaje jedna velika zabava, jer su lopovi nespretni i ne baš tako pametni.

 A Christmas Story (1983) – (Božićna priča)

Ovo je samo još jedna od veselih priča proslave Božića koja nas vraća u 1940-te, i govori o dečaku Ralfiju koji je svim svojim srcem želeo da na poklon za Božić dobije svoju omiljenu, pušku „Red Rider BB“, ali nikako ne nailazi na razumevanje odraslih koji mu sve vreme govore: „Upucaćeš sebi oko“.

The Polar Expres (2004) – (Polarni Ekspres)

Kada sumnjičavi dečak pođe na jednu neobičnu vožnju vozom do Severnog pola, to će u stvari biti početak puta koji će mu pomoći da bolje upozna i otkrije samog sebe, i koji će mu dokazati da se čuda u životu dešavaju za one koji veruju u njih.

Baziran na omiljenoj dečijoj knjizi Čarlsa van Alsburga, „The Polar Expres“, ovaj film je pun radosti koje donose božićni i novogodišnji praznici.  The Polar Expres je film za svaku preporuku, iako u njemu nema previše teksta, ali predivni kadrovi i očaravajuća radnja će oduševiti svakog gledaoca.

Elf (2003) – (Vilenjak)

Glumac Vil Farel će zahvaljujući ovom filmu zauvek biti uvršten u božićni filmski repertoar. Ovo je priča o čoveku koji je odgajan i odrastao je kao vilenjak na Severnom polu, i koji traga za svojim pravim identitetom i pravom porodicom u Njujorku.

Elfova naivnost ga dovodi u nezgodne situacije, ali oni koji ga upoznaju postaju bolji ljudi, pošto on ljude vraća u detinjstvo i vraća im veru u magiju Božića.

A Christmas Carol (2009) – (Božićna pesma)

Ovaj animirani film predstavlja adaptaciju čuvene knjige Čarlsa Dikensa, u kojoj se govori o Scrooge-u (Ciciji) i duhovima Božića koji ga opsedaju. Igra ga Džim Keri, a film je režirao Robert Zemekis, koji je takođe autor još jednog filma sa ove liste –  The Polar Expres.

Ebenezer Scrooge započinje Božić uobičajenim, okrutnim preziranjem i nepoštovanjem prema svom vernom slugi i veselom nećaku. Ali kada ga duhovi prošlih, sadašnjih i budućih Božića odvedu na putovanje koje će mu otvoriti oči, stara cicija Scrooge pronalazi istinu i otvara svoje srce i pokušava da poništi prethodne godine, pre nego što bude isuviše kasno.

 

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here