Početna Zabava Slobodno vreme Najbolji pokloni za krštenje deteta

Najbolji pokloni za krštenje deteta

1697
0

Pozvani ste na krštenje deteta svojih rođaka, prijatelja ili kolega sa posla, a nemate ideju u vezi sa poklonom? Budite sigurni da ne postoje univerzalno najbolji pokloni za krštenje deteta, već samo oni kojima ćete porodicu učiniti srećnom.  Uvek možete igrati na sigurno i staviti novac u kovertu ili se odlučiti za tradicionalni poklon u vidu zlatnog nakita. Ukoliko niste preterano bliski ili niste u zavidnoj finansijskoj situaciji, dobra ideja mogu biti foto-albumi, ramovi za slike, odeća ili knjige. Ako dobro poznajete porodicu kojoj idete u goste, možete slobodno ispoljiti svoju kreativnost. U nastavku teksta ćete se upoznati sa nekim nepisanim pravilima u vezi sa darivanjem povodom krštenja, tradicionalnim, ali i nekonvencionalnim poklonima.

Zlatni nakit – idealan poklon za krštenje za sve uzraste

Najbolji pokloni za krštenje deteta - zlatni nakit
foto: unsplash.com

Zlatni nakit zauzima prvo mesto na listi najboljih poklona za krštenje deteta. Taj vanvremenski dar nikada neće biti passé. Zlatne minđuše, narukvice, lančići ili privesci predstavljaju lepe i vredne uspomene. Od motiva najčešće se bira početno slovo imena deteta, njegov horoskopski znak, srce ili krst. Odredite svoj budžet za poklon, odlučite se za belo ili žuto zlato, a za sve ostalo će vam pomoći stručna lica u zlatari. Za koji god model da se odlučite nećete pogrešiti. U krajnjem slučaju, ukoliko se porodici ne dopadne poklon, mogu ga zameniti za drugi.

Igračke – nešto čemu će se dete istinski obradovati

Najbolji pokloni za krštenje deteta
foto: unsplash.com

Za razliku od zlatnog nakita koji će možda nositi tek kada porastu, igračke su pokloni kojima će se deca odmah obradovati. Naravno, igračke birate u skladu sa uzrastom deteta. Univerzalni pokloni za oba pola su edukativne igračke – od kuca sveznalica do lego kocki. Dečaci će se sigurno obradovati šatoru za kampovanje i automobilu na baterije, dok su za devojčice zanimljive kuhinjice i kućice za lutke.

Za malo stariju decu, dobar poklon može biti jedna knjiga ili čitav set. Najlepše bajke sveta, Diznijevi klasici, priče o životinjama, samo su neke od ideja kojima će se dete obradovati.

Ram za slike i foto-album za čuvanje uspomena

Foto-album
foto: unsplash.com

Ramovi za slike i foto-albumi su izgubili na značaju sa razvojem digitalne fotografije. Sve više se uspomene čuvaju samo u folderima na računaru ili u galerijama pametnih telefona. Upravo zato će ovi pokloni biti nešto posebno, jer će naterati porodicu deteta na čije krštenje idete da izradi fotografije i sačuva uspomene na tradicionalan način. Potražite na internetu gde se izrađuju personalizovani ramovi ili foto-albumi, jer ćete u tom slučaju imati unikatan poklon koji će se večno pamtiti. Kada dete odraste, u krugu porodice će se sećati lepih trenutaka i vas kao nekog ko je to darivao.

Najbolji pokloni za krštenje deteta su unikatni i kreativni pokloni

Kućni ljubimci
foto: unsplash.com

Pored personalizovanih ramova za slike i foto-albuma, postoji još mnoštvo kreativnih poklona po kojima ćete se izdvojiti od drugih gostiju na krštenju. Zanimljiv poklon može biti i kućni ljubimac, naravno ukoliko ste sigurni da porodica to odobrava. Kada ima kućnog ljubimca, dete će naučiti šta znači odgovornost i empatija, a sa druge strane ta mala životinja će dete osloboditi od stresa i biti mu prvi najbolji prijatelj. Ukoliko se i sami bavite nekom umetnošću, napišite pesmu ili je odsvirajte, naslikajte portret deteta, napravite photo session ili izdizajnirajte odeću sa motivima koje porodica voli. Vaš poklon će sigurno biti upamćen.

Ako mislite da sve navedeno nije najbolje rešenje, zapakujte novac u kovertu

Najbolji pokloni za krštenje deteta - novac ili vaučer
foto: unsplash.com

Ukoliko vam nijedna od ovih ideja nije dovoljno inspirativna kao poklon za krštenje deteta, onda ne preostaje ništa drugo nego da zapakujete novac u kovertu. Osim novca to može biti i vaučer za neku prodavnicu dečje opreme, gde roditelji mogu kupiti ono što im zaista treba. Na ovaj način nećete pogrešiti, ali sa druge strane nećete imati poklon koji se pamti. Odluka je svakako na vama.

Najbolji pokloni za krštenje deteta su oni koji će obradovati malog slavljenika i njegovu porodicu. Od torte sa pelenama, preko nameštaja za dečju sobu i edukativnih igračaka, sve do zlatnog nakita i koverte sa novcam, sve može biti savršen poklon. Važno je vaše prisustvo i da ste nešto podarili od srca. Onaj kome dolazite u goste znaće to da ceni.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here