Početna Porodica Saveti Najbolji porodični automobili

Najbolji porodični automobili

58
0

U trenutku kada dobijete decu sve se menja, počevši od prve jutarnje kafe do promene životnog prostora. Jedna od ključnih stvari je i izbor automobila. Mnogi parovi dolaskom na svet majušnih bića shvataju da im je potrebno praktičnije vozilo za putovanja utroje (ili učetvoro). Ukoliko pripadate grupi „novih“ roditelja, u nastavku teksta pronaći ćete preporuke koji su najbolji porodični automobili kada se uzme u obzir odnos cene i kvaliteta. 

Najbolji porodični automobili – šta prevashodno utiče na izbor?

Kada birate automobil u kome ćete voziti svoju porodicu, prva stvar o kojoj treba voditi računa je komfor. Količina stvari koji nosite na put biće barem duplo veća, naročito dok su deca mala. Kolica, pokretni krevetac, pelene, igračke, oprema za kupanje, i slično, samo su neke od stvari koje će opteretiti vaš auto. Potrebno vam je dovoljno prostora unutar vozila, veliki gepek i krovni nosač. Druga izuzetno bitna stvar je cena, jer vam je sigurno kućni budžet opterećeniji nego ranije. U korelaciji sa tim ide i potrošnja goriva, odnosno treba da birate auto sa manjom potrošnjom po pređenom kilometru. Vodite računa i koliko koštaju auto delovi i koliko se jednostavno mogu nabaviti. Raspitajte se i gde možete servisirati vozilo koje planirate da kupite. Ukoliko nije odrađen od strane prethodnog vlasnika, obavezno uradite veliki servis. 

Sada kad znate šta sve treba da stavite na to-do listu prilikom kupovine porodičnog auta, pogledajte koja vozila ispunjavaju sve navedene kriterijume. 

Dačija Daster – Dacia Duster 

Iskusni vozači ističu da je Dačija Daster na vrhu liste kada su u pitanju najbolji porodični automobili. Vozila rumunskog proizvođača imaju povoljne cene i jefitini su za održavanje. Kao jedina mana ovom vozilu navodi se loša ocena na testu protiv sudara.

Reno Kaptur – Renault Captur 

Najbolji porodični automobili nalaze se i među modelima francuskog giganta. Reno Kaptur je odličan izbor za gradsku vožnju, jer se može relativno lako parkirati. Nije mnogo veliki, lagan je i okretan, što su velike prednosti za vozače. Pored toga, sasvim je praktičan za putovanja sa decom. 

Škoda Superb

Kada imate decu, jako je važno da pred leto odradite servis klime, odnosno proverite kompresor klime. Vazduh koji udišete vi i vaša deca treba da bude što čistiji, bez otrovnih čestica. Škoda je jedan od brendova za koji je lako naći delove i servisere auto-klime u svim većim mestima u Srbiji. A kao jedan od najboljih Škodinih modela za porodice je Superb. 

Volksvagen Tiguan –  Volkswagen Tiguan

Za razliku od prethodno navedenih modela, Volksvagen Tiguan je u nešto višem cenovnom rangu. Veliki i komforan, pouzdan automobil koji se neće lako kvariti, odličan je izbor za porodice. Na testu za sudare pokazao je odlične performanse. Zato, ukoliko imate mogućnosti za to, nemojte se dvoumiti kada je u pitanju model nemačkog giganta. 

Kia Karens – Kia Carens 1.6 GDI

Kia Karens je odličan automobil za porodice, jer može imati čak sedam sedišta. Nalazi se u prodaji od 2013. godine, što znači da najstariji polovni automobil ove marke može imati „samo“ 10 godina, što je za uslove u Srbiji novije vozilo. Ističe se po velikom skoku u kvalitetu enterijera i po modernom i elegantnom dizajnu. Cena mu je izuzetno pristupačna za performanse koje ima. 

I da zaključimo – ovo nisu generalno najbolji porodični automobili, već najbolji kada se uzme u obzir odnos cene i kvaliteta. Vi ste ti koji će odlučiti koliki budžet imate za kupovinu novog ili polovnog auta i da li vam je najbitniji komfor, prostor za skladištenje ili neki drugi parametar. Ukoliko planirate da idete na put, a niste u mogućnosti da kupite porodični auto, ispratite savete za iznajmljivanje automobila. 

Prethodni članakKako odrediti veličinu odeće za bebe i decu? 
Sledeći članakO čemu treba voditi računa prilikom izbora veša za decu? 

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here