Početna Vesti Obaveštenja Očuvanje i promocija narodne tradicije: Projekat KUD-a „Stojan Novaković“ iz Blaca

Očuvanje i promocija narodne tradicije: Projekat KUD-a „Stojan Novaković“ iz Blaca

216
0

Kulturno-umetničko društvo (KUD) „Stojan Novaković“ iz Blaca, uz finansijsku podršku Ministarstva bez portfelјa zaduženog za unapređivanje razvoja nedovolјno razvijenih opština, realizovalo je značajan projekat usmeren na očuvanje i promociju narodne tradicije Srbije i Bugarske.

Cilј i značaj

Projekat „Narodna tradicija – specifičnosti Srbije i Bugarske“ imao je za cilј edukaciju umetničkih rukovodilaca, članova folklornih sekcija, ansambala, kao i učenika i studenata zainteresovanih za usvajanje novih znanja o narodnim pesmama i tradiciji. Ovaj projekat je značajan korak u očuvanju kulturnog nasleđa i promociji narodne umetnosti.

Više od 50 učesnika

Projekat je privukao veliku pažnju, sa preko 50 učesnika koji su aktivno učestvovali. Veliki odziv je verovatno rezultat učešća eminentnih umetnika iz Srbije i Bugarske, koji su svojim iskustvom i znanjem doprineli kvalitetu edukativnog programa.

Finansijska podrška i zahvalnost

Značajan aspekt ovog projekta je finansijska podrška Ministarstva bez portfelјa, koja je omogućila njegovu realizaciju. KUD „Stojan Novaković“ izražava zahvalnost Ministarstvu na razumevanju i podršci u očuvanju narodnog stvaralaštva.

Projekat „Narodna tradicija – specifičnosti Srbije i Bugarske“ je primer uspešne inicijative usmerene na očuvanje i promociju kulturnog identiteta. Ovakvi projekti su klјučni za prenos tradicije na mlađe generacije i njihovo upoznavanje sa bogatstvom narodne umetnosti. Nadamo se da će u budućnosti biti još više sličnih projekata koji će doprineti kulturnom razvoju i obrazovanju u regionu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here