Početna Vesti Obaveštenja Otvorene prijave za sve osnovne škole: počinje „Ne prljaj. Nemaš izgovor! –...

Otvorene prijave za sve osnovne škole: počinje „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOV”

1507
0

Prijavi svoje odeljenje i osvoji 2500 evra. SBB fondacija, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, organizuje „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOV”.

IZAZOV je osmišljen kao deo višegodišnje kampanje “Ne prljaj. Nemaš izgovor!” i predstavlja neformalni vid ekološkog obrazovanja učenika osnovnih škola, sa ciljem podizanja ekološke svesti i promovisanja značaja očuvanja životne sredine.

Sva odeljenja osnovnih škola u Srbiji pozvana su da učestvuju u IZAZOVIMA tokom školske 2018/2019. godine, koji će biti realizovani kroz postavljanje različitih ekoloških konkursa. Pobednici svakog od izazova dobiće nagradu za školu koju sami odaberu u iznosu od 2500 evra, a nastavnik koji je vodio pobedničko odeljenje dobiće tablet, koji će pomoći u daljem unapređenju nastave. Prvi u nizu izazova je kreiranje eko bontona, gde će sva odeljenja koja se prijave imati zadatak da napišu i naprave najkreativniji eko bonton.

„SBB fondacija je do sada organizovala brojne aktivnosti za mlade, a sada bismo voleli da radimo zajedno sa mladima i menjamo svet oko nas, kako bismo svi zajedno živeli u čistijoj, zdravijoj i lepšoj Srbiji. Cilj projekta „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOV” je da podstaknemo decu da, na kreativan način, razvijaju ekološku svest i etiku, aktivno menjaju svoju životnu sredinu i utiču na njenu zaštitu. Naši izazovi će motivisati učenike da se kroz timski rad i igru kreativno izraze, razvijaju samoinicijativu i pozitivne vrednosti”, izjavila je Jovana Lukić, direktor SBB fondacije.

Prijavite se

Prijave za prvi izazov su otvorene na sajtu www.neprljajnemasizgovor.rs i traju do 20.10.2018. godine, kada će svako ko želi moći da glasa za svoje favorite. Tokom dosadašnjih aktivnosti u kviru kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, oko 20.000 dece odgledalo je edukativnu predstavu „Ko to tamo prlja?“, uz podelu istoimenih knjiga. U okviru kampanje je, takođe, postavljeno i 21 igralište u 19 gradova Srbije i podeljeno 40.000 biorazgradivih torbi. Kampanju je podržao i veliki broj javnih ličnosti, a u okviru akcija čišćenja tokom četiri godine, očišćene su brojne lokacije u nekoliko desetina gradova.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here