Početna Škola Sastavi - teme Pismeni sastav iz srpskog na temu „Moj najbolji prijatelj“

Pismeni sastav iz srpskog na temu „Moj najbolji prijatelj“

38990
16
prijatelj

Primer pismenog sastava na temu „Moj najbolji prijatelj“ za učenike 6,7 i 8. razreda osnovne škole. Pismeni sastav koji je pred vama savršeno se uklapa u nekoliko tema, kao na primer „Moj najbolji drug“, zatim „Portret najboljeg druga“ i slične teme u kojima se opisuje drugarstvo i prijateljstvo.

Moj najbolji prijatelj

Prijateljstvo je jedna od najvrednijih i najlepših stvari. Imati prijatelja i biti nečiji prijatelj, znači biti iskren i voleti svim srcem. Drugarstvo se najčešće rađa još u đačkoj klupi. U početku su to stidljivi razgovori i šale, a vremenom to postane iskreno i snažno drugarstvo. Kažu da su dečija prijateljstva najiskrenija i gotovo bezuslovna. Prijateljstvo raste kao kakvo stablo, od malenog izdanka ukoliko se neguje i čuva postaje veliko i snažno drvo spremno da odoli vitrovima koji ga šibaju.

Moja najbolja drugarica zove se Mima. Upoznale smo se još u prvom razredu osnovne škole. Sedele smo u istoj klupi i zajedno učile da pišemo i čitamo. Sa njom sam najčešće provodila odmore, poveravala joj svoje tajne, pričala i šalila se. Mima je vrlo pričljiva osoba, čijim se zanimljivim i smešnim pričama uvek nasmejem. Voli da se šali, ali je veoma iskrena i pravedna. Mnogo puta mi je pomogla, ne tražeći ništa za uzvrat. Kod nje mi se dopada to što uvek kaže ono što misli, a pritom se trudi da me njene reči ne povrede. Sa njom mogu da pričam, smejem se i šalim, i znam da će uvek biti srećna jer sam ja srećna i vesela. Ako sam ipak tužna i nerasoložena, ona će biti tu da me sasluša i da me nasmeje.

Ona je prijatelj koji ne deli sa mnom samo zanimljive i lepe trenutke, nego je tu i za moju tugu, brigu ili strahove. I to mi je najvažnije, što kraj sebe imam prijatelja, da me utešiti i oraspoloži, da savet. Sa njom vreme uvek lepo i zanimljivo prođe. Svaki novi susret obe željno iščekujemo, jer uvek imamo neke nove i zanimljive priče da podelimo jedna drugoj. Stalno prepričavamo neke važne i zanimljive trenutke iz prošlosti, jer iza sebe imamo mnogo dragih i lepih uspomena. Ulepšala mi je mnoge važne događaje, i dane i svojim prisustvom učinila da mnogi od njih budu jedinstveni i posebni. Mimu mnogo volim, zato što je iskren i pravi prijatelj. Mislim da bi svako kraj sebe poželeo tako vernog, iskrenog i odanog druga.

Svako dete i svaki čovek treba da ima prijatelja, iskrenog, pravog. Jer samo tako su sve brige male i nevažne, a sve sreće velike i iskrene. Prijatelje koji te vole i kada nije sve savršeno i koje se trude da u svim trenucima budu kraj tebe.

16 KOMENTARI

  1. Sastav je prelep i mnogo mi se sviđa.
    Pomoću njega sam shvatila neke stvari.
    Hvala Vam što ste na ovaj sajt izbacili tako lep sastav, i svaka čast onom ko ga je pisao!!!🤣

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here