Početna Škola Sastavi - teme Pismeni sastav iz srpskog na temu „Moj najbolji prijatelj“

Pismeni sastav iz srpskog na temu „Moj najbolji prijatelj“

153941
8
PODELI
prijatelj

Primer pismenog sastava na temu „Moj najbolji prijatelj“ za učenike 6,7 i 8. razreda osnovne škole. Pismeni sastav koji je pred vama savršeno se uklapa u nekoliko tema, kao na primer „Moj najbolji drug“, zatim „Portret najboljeg druga“ i slične teme u kojima se opisuje drugarstvo i prijateljstvo.

Moj najbolji prijatelj

Prijateljstvo je jedna od najvrednijih i najlepših stvari. Imati prijatelja i biti nečiji prijatelj, znači biti iskren i voleti svim srcem. Drugarstvo se najčešće rađa još u đačkoj klupi. U početku su to stidljivi razgovori i šale, a vremenom to postane iskreno i snažno drugarstvo. Kažu da su dečija prijateljstva najiskrenija i gotovo bezuslovna. Prijateljstvo raste kao kakvo stablo, od malenog izdanka ukoliko se neguje i čuva postaje veliko i snažno drvo spremno da odoli vitrovima koji ga šibaju.

Moja najbolja drugarica zove se Mima. Upoznale smo se još u prvom razredu osnovne škole. Sedele smo u istoj klupi i zajedno učile da pišemo i čitamo. Sa njom sam najčešće provodila odmore, poveravala joj svoje tajne, pričala i šalila se. Mima je vrlo pričljiva osoba, čijim se zanimljivim i smešnim pričama uvek nasmejem. Voli da se šali, ali je veoma iskrena i pravedna. Mnogo puta mi je pomogla, ne tražeći ništa za uzvrat. Kod nje mi se dopada to što uvek kaže ono što misli, a pritom se trudi da me njene reči ne povrede. Sa njom mogu da pričam, smejem se i šalim, i znam da će uvek biti srećna jer sam ja srećna i vesela. Ako sam ipak tužna i nerasoložena, ona će biti tu da me sasluša i da me nasmeje.

Ona je prijatelj koji ne deli sa mnom samo zanimljive i lepe trenutke, nego je tu i za moju tugu, brigu ili strahove. I to mi je najvažnije, što kraj sebe imam prijatelja, da me utešiti i oraspoloži, da savet. Sa njom vreme uvek lepo i zanimljivo prođe. Svaki novi susret obe željno iščekujemo, jer uvek imamo neke nove i zanimljive priče da podelimo jedna drugoj. Stalno prepričavamo neke važne i zanimljive trenutke iz prošlosti, jer iza sebe imamo mnogo dragih i lepih uspomena. Ulepšala mi je mnoge važne događaje, i dane i svojim prisustvom učinila da mnogi od njih budu jedinstveni i posebni. Mimu mnogo volim, zato što je iskren i pravi prijatelj. Mislim da bi svako kraj sebe poželeo tako vernog, iskrenog i odanog druga.

Svako dete i svaki čovek treba da ima prijatelja, iskrenog, pravog. Jer samo tako su sve brige male i nevažne, a sve sreće velike i iskrene. Prijatelje koji te vole i kada nije sve savršeno i koje se trude da u svim trenucima budu kraj tebe.

 

8 KOMENTARI

OSTAVITE ODGOVOR