Početna Porodica Saveti Poklon za novorodjenče: 8 praktičnih i sentimentalnih ideja

Poklon za novorodjenče: 8 praktičnih i sentimentalnih ideja

3159
1

Dolazak nove bebe na svet je zaista razlog za slavlje. Darivanje je divan način da podelite svoju radost, posebno ako ne možete lično da vidite bebu (ili njihove roditelje). Od poklona koji će trajati godinama, dok beba odraste, do poklona kojima će se i roditelji obradovati, za svakog postoji ponešto.

Ako ste i dalje neodlučni u vezi sa poklonom ili vam treba mala pomoć za početak, uvek uzmite u obzir svrhu poklona, na primer nešto što se može koristiti nakon rođenja bebe ili nešto sentimentalnije. Pored toga, nikada ne možete pogrešiti s poklonom koji je koristan i za bebu i za roditelje.

Izaberite poklon koji odražava vaše osećaje, stil i budžet pomoću ove liste.

Odeća za bebe

Možete odabrati odevne predmete za bebe, poput rukavica, benkica, kapa, štramplica. Obratite pažnju da kupujete samo pamučnu odeću. Izbegavajte sintetiku.

Pelene

Nikada ne možete pogrešiti sa poklanjanjem pelena. Na tržištu su dostupne jednokratne pelene mnogih poznatih marki. Takođe možete kupiti platnene pelene ako razmišljate o eco-friendly pristupu. One danas takodje dolaze u raznim dezenima. 

Kozmetika za kupanje i prateća oprema

Novopečeni roditelji osećaju malu nelagodnost kada po prvi put dovedu bebu kući i treba je okupati. Toliko je mala da misle da će je slomiti. Danas na tržištu postoje razna pomagala za ove situacije, poput stoličica ili ležaljki za kupanje beba. Biće to dobra pomoć – praktično i lako za upotrebu. A nećete pogrešiti ako dodate i kremice, losione, šampone, ali tu vam savetujemo da prvo pitate roditelje za koji brend su se odlučili, jer nisu svi dobri za bebinu kožu.

Vreća za spavanje za bebe

Vreća za spavanje za bebe je poklon na kojem će vam se novopečeni roditelji zahvaljivati često, ali baš često. Pomaže bebama da spavaju mirnije, roditelji ne moraju da ustaju noću da ih pokrivaju i svi lepo spavaju.

Ukrasi za dečiju sobu ili kutak

Poklanjanje predmeta za uređenje bebine sobe može biti zabavna ideja. Ako su sve ostale već iscrpljene. Uživajte u izboru: okvira za slike, zidnih nalepnica, osvetljenja, tepiha, zavesa itd.

Muzička vrteška za krevetić ili baby-gym prostirka

Ove dve stvari će se baš dosta koristiti jer mogu da zabave bebu dosta dugo, dok mama uradi nešto od poslova po kući. Izaberite prijatne melodije i šarenilo, pre nego monotone boje. Izbegavajte da kupujete plastične igračke novorodjenim bebama.

Nameštaj za decu

Da, da, dobro ste pročitali. Na ovome će vam roditelji sigurno biti zahvalni. Pod nameštaj za decu mislimo na: stolicu za hranjenje, komodu za presvlačenje, ležaljke za ljuljuškanje, auto-sedište možda.

Rukotvorine malih proizvodjača

Ako ste i sami kreativac možete pokloniti nešto što ste sami napravili. Ako pak niste, možete potražite poklon kod raznih domaćih kreativaca koji prave personalizovane poklone poput: vezenih čarapica za bebu, kapica, punjenih i heklanih igračaka.

Kod izbora poklona, koje smo već naveli imajte na umu praktičnu stranu, sentimentalnu vrednost i autentičnost.

Praktična strana

Mnogo stvari je potrebno za novorođenče, a roditelji će sigurno biti zahvalni osobama koje im poklone nešto što zapravo mogu da koriste. Ovo im pomaže da smanje troškove i uštede vreme odlaska u prodavnicu. Roditelji nikada ne mogu imati previše pelena, bočica za hranjenje ili igračaka, pa bi ovo mogle biti sjajne ideje.

Sentimentalna vrednost

Još jedan pravac kojim možete da se vodite dok birate poklon jesu emocije. Možete uzeti u obzir spomenar ili personalizovanu odeću itd. Nešto što pomaže u čuvanju uspomena ili je personalizovano za bebu može se sačuvati u budućnosti i podsetiti ih na ove mesece nervoze, uzbuđenja i sreće.

Autentičnost

Većini beba treba samo po jedno od nekih većih stvari, recimo kolica ili krevetić, te su roditelji te stvari verovatno već kupili. Međutim, bilo šta što je dodatak tim osnovnim stvarima je dobra ideja, poput auto-sedišta. Uverite se da je vaš jedinstveni poklon i dalje koristan i sentimentalan.

Izbor poklona za novorođenu bebu možda neće biti lak zadatak. Imajte na umu da koji god poklon izaberete, na kraju su važne pažnja i ljubav.

Prethodni članakKako savladati tremu pred prijemni ispit?
Sledeći članakZastava Srbije i njene „dvojnice“ širom sveta

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here