Početna Porodica Saveti Popravka bojlera – posao koji može biti zanimljiv svršenim srednjoškolcima

Popravka bojlera – posao koji može biti zanimljiv svršenim srednjoškolcima

6847
0

Ako ste završili srednju školu ili ste pri kraju sa srednjoškolskim obavezama, onda je pravo vreme da krenete da razmišljate o poslu koji ćete danas možda tražiti malo duže nego što je to bilo u vremenima naših baka, deka ili roditelja. Ukoliko ste mladi i imate svršenu srednju školu, a želite da radite dobar i plaćen posao, razmislite o vodoinstalaterskom zanatu i popravci bojlera.

Sve, sve, ali zanat

Iako su zanati u izumiranju, naredne generacije moraju biti svesne da će majstori uskoro biti veoma deficitarni i plaćeni suvim zlatom. Zbog boljih zarada i boljih uslova rada veliki broj iskusnih zanatlija svoju budućnost je već potražio u nekoj od stranih zemalja gde su zanati odlično plaćeni. U našoj zemlji situacija u pogledu zarade je takođe odlična, a i veće su prednosti. Na prvom mestu, jednostavnije je raditi na svom jeziku i u svojoj zemlji. 

Kada se mlada osoba nalazi na životnoj raskrsnici i kada mora da odluči koji će životni poziv izabrati, roditelji su ključna figura. Ukoliko vaše dete pokaže sklonost ka električarskom i vodoinstalaterskom zanimanju, podržite ga, jer osim što će raditi nešto što voli, budite sigurni da nikada neće ostati bez posla kao što je to slučaj sa mnogim drugim zanimanjima koje polako zamenjuje tehnologija. Vodoinstalater ili elektirčar će uvek biti potreban društvu.

Vodoinstalaterske usluge koje prednjače

Profesionalni vodoinstalater svakodnevno ima dosta različitih poslova. To nije jednoličan i dosadan posao. Pod vodovodnim uslugama podrazumeva se širok spektar različitih poslova koji se mogu obavljati. To znači da vam na ovom poslu nikada neće biti monotono, jer stalno imate nove izazove koji su pred vama. 

Svi vodoinstalaterski poslovi su cenjeni i donose dobru zaradu, ali kao i u svakom poslu, neke usluge su skuplje i lakše je u što kraćem vremenu naći posao.  Popravka bojlera je jedna od njih. Bojler je neophodan uređaj za svaki dom i u današnjem vremenu ne postoji domaćinstvo koje ga ne poseduje. Kako bi bojler obavljao svoju funkciju, neophodno je obavljati njegov servis i čistiti unutrašnjost od kamenca. Pored toga što se na svakih 6 do 9 meseci bojler čisti, u jednom trenutku mora doći i do popravke ili zamene. 

Obavljati popravku bojlera nije nimalo jednostavno. Štaviše, to je posao koji zahteva veliku odgovornost, ali budite sigurni da ukoliko imate pravu obuku, iskustvo i znanje, vaša usluga će biti veoma tražena i dobro plaćena. Jedan od najvećih pokazatelja koliko je popravka bojlera tražena usluga jestu desetine zahteva za popravku na dnevnom nivou. Pre same popravke trebalo bi uraditi servis bojlera. Međutim, servis bojlera je potrebo uraditi bar dva puta u toku godine kako bi se izbegli veći kvarovi koji mogu izazvati i kobne posledice po instalacijama. 

Servis bojlera je složen posao koji podrazumeva opšti pregled bojlera  svih njegovih delova, od kojih je najvažniji grejač. Uvek će biti potrebe za servisom bojlera, zbog kamenca koji se stalno nakuplja na grejaču, a koji se ne može sprečiti zbog sastava vode koja se nalazi u vodovodu. 

Cena popravke bojlera 

Ono što verovatno zanima svakog budućeg vodoinstalatera jeste cena usluga u Srbiji. Kao što smo i napomenuli, popravka bojlera je plaćen posao i u našoj zemlji. 

Prosečna cena popravke jednog bojlera obuhvata i cenu dolaska majstora na željenu lokaciju, te cena sa uračunatim dolaskom majstora na teren iznosi oko 25 evra. Cena zavisi od vrste kvara, npr. zamena creva je oko 15 evra, dok je popravka termostata i indikatora 20 evra. Ukoliko majstor utvrdi da se stari bojler ne može popraviti, onda sledi skidanje starog i montiranje novog bojlera, što je u proseku oko 30 evra. Ako uzmemo u obzir da svaki vodoinstalater ima više intervencija tokom dana, on u proseku može zaraditi od 30-150 evra dnevno.  

Radno vreme 

Posebna pogodnost ovog posla tiče se radnog vremena. Popravka bojlera omogućava vam da svoje vreme koristite fleksibilno, nemate strogo određenu smenu i broj sati koje morate odraditi. Posao vodite sami i radite prema svojoj organizaciji vremena. Pored toga, ovaj posao je dinamičan, stalno ste među ljudima i time stičete nova poznanstva. 

Popravka bojlera, ali i ostale vodoinstalaterske usluge su pored svih pogodnosti i humani poslovi, jer radom koji pružate pomažete ljudima, ali i čitavoj zajednici, u pružanju bezbednosti i normalnom funkcionisanju društva.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here