Početna Konkursi Likovni konkursi Poziv na učešće u izazovu Oda radosti

Poziv na učešće u izazovu Oda radosti

1818
0
Oda radosti

Plasido Domingo, slavni operski pevač, poziva vas na učešće u izazovu nazvanom Oda radosti (#Ode2Joy): snimite video, napravite fotografiju ili crtež u kome ćete pokazati šta je za vas radost i postavite ga na socijalne mreže 9. maja uz heštag #Ode2Joy. Mogu da učestvuju svi koji žele, a posebno se pozivaju mladi i škole.

Video izazov #Ode2Joy deo je aktivnosti kojima se širom Evrope proslavlja Evropska godina kulturne baštine 2018 (European Year of Cultural Heritage 2018). Brojnim manifestacijama i aktivnostima skrenuće se pažnja na neprocenjivo vrednu kulturnu baštinu Starog kontinenta, Evrope.

Priključimo se i mi, pokažimo da i Srbija ima bogatu kulturno-umetničku tradiciju, i pokažimo mladi srpski Evropljani znaju šta je radost!

Dan Evrope obeležava se 9. maja u znak sećanja na govor Roberta Šumana, nekadašnjeg francuskog ministra spoljnih poslova kada predstavio danas prihvaćenu viziju jedinstvene Evrope.

Prevod poziva

„Ja sam Plasido Domingo, predsednik udruženja „Europa Nostra”, glasa Godine evropske kulturne baštine. Godina 2018. proglašena je Godinom evropske kulturne baštine. Kako bismo proslavili ovu važnu godinu, „Europa Nostra” i ja vas pozivamo da se uključite u naš izazov „Oda radosti”. Neka vas istoimena Betovenova kompozicija inspiriše. Kao što znate, ova čuvena numera postala je simbol Evrope, njena himna.

Možete izvesti originalnu kompoziciju ili stvoriti sopstvenu verziju „Ode radosti”. Učinite to na mestu koje za vas ima posebnu kulturnu vrednost, bila to neka mala crkvena kapela ili čuveno pozorište, bašta u vašem selu ili muzej u gradu u kom živite.

Snimite svoju interpretaciju „Ode radosti” i podelite je na društvenim mrežama 9. maja, kada se obeležava Dan Evrope.

Ako niste vešti u pevanju ili sviranju, plešite, glumite, recitujte, napravite neku lepu fotografiju, strip ili crtež. Stvorite sopstvenu „Odu radosti”, Odu Evropi.

Nadamo se da će svako dati svoj doprinos ovom projektu. Učestvovaću i ja, naravno, i zato računam na vas da ćete učiniti to isto.

Hvala!“

Radujmo se zajedno 9. maja!
Srdačan pozdrav,
Sandra Bakić Topalović
Izdavačka kuća Odiseja

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here