Početna Vesti Obaveštenja Premijera predstave “Natrag u more, dalje od ostrva” u Malom pozorištu Duško...

Premijera predstave “Natrag u more, dalje od ostrva” u Malom pozorištu Duško Radović

8008
0
autor fotografije Igor Milakov

U nedelju, 13. decembra u Malom pozorištu “Duško Radović”, u okviru programa “FISTić na BIS” premijerno će biti izvedena predstava za decu “Natrag u more, dalje od ostrva”, u organizaciji studenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Natrag u more, dalje od ostrva govori o grupi od pet prijatelja, koji se otiskuju u avanturu u potrazi za svetom gde je voda topla i slatka, gde se pije kokos, ne umara i gde se raste brže, a igra se bez stida i straha. Kroz svoju pustolovinu na idiličnom “Rajskom ostrvu” shvataju da njihove iskrene ali neutažive želje ne iziskuju ostvarenje i da ne postoji to magično mesto na kojem ce se osećati više svoji nego što treba, baš takvi kakvi su, baš tu gde jesu i da je prihvatanje sebe prva odrednica svakog putovanja.

Autor teksta je Irena Parezanović, režiju potpisuje Luka Jovanov, a producentkinja predstave je Nađa Milošević. Uloge tumače Ivana Zecevic, Teodor Vinčić, Nina Perišic, Jovana Popovic, Nikola Živkovic i Andrea Dobric. Koregrafkinja predstave je Katarina Ilijašević, sceografkinja Nađa Trajković, a kostim potpisuje Miloš Janjić.

autor fotografije Igor Milakov

Premijerno izvođenje predstave «Natrag u more, dalje od ostrva» zakazano je za 13. decembar u Malom pozorištu “Duško Radović”, sa početkom u 12 časova. Ulaz je slobodan, a broj mesta je ograničen u skladu sa epidemiološkim merama. U isto vreme biće emitovan i live stream prenos predstave putem kanala FIST Festivala na Youtube-u i Facebook stranici FIST- Festival of International Student Theatre.

Predstava će biti izvedena u okviru programa FISTić na BIS, 5. Festivala intenacionalnog studentskog teatra posvećenog dečijem i lutkarskom pozorištu, u organizaciji studenata Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture. Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here