Početna Vesti Obaveštenja Prvim obukama učitelja počeo program „Pokrenimo našu decu“ u celoj Srbiji

Prvim obukama učitelja počeo program „Pokrenimo našu decu“ u celoj Srbiji

2076
0

Da svaki školski dan bude aktivan u svih 1206 osnovnih škola u Srbiji postarali su se Aqua Viva brend da zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Srpskim savezom profesora fizičkog vaspitanja i sporta.

Veoma zabrinjavajući podaci da svako peto dete ima krivu kičmu, i da je svako četvrto gojazno, a da je pritom čak 70% naše dece nedovoljno fizički aktivno, naveli su Aqua Viva brend da zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Srpskim savezom profesora fizičkog vaspitanja i sporta pokrene program „Pokrenimo našu decu“, kojim se uvodi svakodnevna fizička aktivnost u svih 1206 osnovnih škola u Srbiji.

Program „Pokrenimo našu decu“, sa sloganom „Da svaki školski dan bude aktivan“, namenjen je školarcima od I – IV razreda osnovnih škola za koje su stručnjaci iz Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja i sporta osmislili nekoliko raznovrsnih modela vežbi (sa rekvizitima, uz muziku u učionici i na otvorenom), kako bi u uzrastu najpogodnijem za stvaranje zdravih navika, fizička aktivnost postala svakodnevnica naše dece.

Ovim programom Aqua Viva, kao brend koji vodi računa o zajednici kojoj pripada, a posebno o najmlađim članovima. Pored promocije zdravog načina života želi da na ovaj način ukaže na značaj prevencije mnogobrojnih zdravstvenih problema redovnom fizičkom aktivnošću. Ovo je naročito važno u detinjstvu, kada se najlakše utiče na izgradnju zdravih navika.

Nakon održanih obuka u školskim upravama u Vojvodini, Srpski savez profesora fizičkog vaspitanja i sporta, koordinator projekta će tokom februara obučiti učitelje – predstavnike svih drugih škola u Srbiji kada da tokom školskog dana sa učenicima organizuju 15 minuta zabavnih i korisnih vežbi, što je osnovni uslov da se od marta program implementira u celoj zemlji.

Pokrenimo nasu decu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here