Početna Konkursi Likovni konkursi Raspisan 16. nagradni likovni i literarni konkurs „Aplauz za knjigu“

Raspisan 16. nagradni likovni i literarni konkurs „Aplauz za knjigu“

3490
0
deciji likovni konkurs

Konkurs otvoren do: 1. marta 2017. godine

Konkurs raspisuje: Odelјenje knjige za decu Narodne biblioteke “Stevan Sremac” u Nišu

Tema konkursa: Tema likovnog i literarnog konkursa je  „APLAUZ  ZA KNJIGU“.

Konkurs se raspisuje povodom Svetskog dana knjige za decu i 70 godina od formiranja Odelјenja knjige za decu Narodne biblioteke “Stevan Sremac” u Nišu .

Opšti uslovi konkursa: Na konkursu mogu učestvovati deca od 6 do 15 godina. Literarni radovi moraju biti čitko napisani ili otkucani u tri primerka. Izbor tehnika likovnih radova nije ograničen.

Radove, sa sledećim podacima: Ime i Prezime, adresu, imejl, broj telefona, naziv škole, razred i ime i prezime nastavnika – mentora, poslati na adresu:

Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ Niš, Odelјenje  knjige za decu (ZA KONKURS)

18000 Niš, Sinđelićev trg broj 2, ili u elektronskoj formi na mejl: konkurs@nbss.rs

Učesnici će biti bodovani u dve kategorije:
I kategorija – mlađa (učenici od I do IV razreda),
II kategorija: starija (učenici od IV do VIII razreda).

Konkurs je otvoren do 1. marta. Najbolјi radovi, po mišlјenju stručnog žirija, biće objavlјeni 24. marta na sajtu Narodne biblioteke “Stevan Sremac” (www.nbss.rs).

Najuspešnije učesnike očekuju nagrade koje će biti dodelјene na svečanosti 1. aprila 2017. godine.

Reč, dve o Odelјenju knjige za decu Narodne biblioteke “Stevan Sremac” u Nišu

Bibliotečki fond namenjen deci prvi put u istoriji Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ je izdvojen kao poseban deo 18. septembra 1947, formiranjem Pionirskog odelјenja. Od tada je ovo odelјenje nekoliko puta menjalo i nazive i adrese. A od 1991. nalazi se u zgradi na Sinđelićevom trgu 2.

U sklopu Odelјenja je i čitaonica sa 25 mesta koju Odelјenje knjige za decu deli i sa svim boračkim organizacijama smeštenim u zgradi. Fond od preko 35.000 knjiga u slobodnom pristupu,  namenjen je deci do četrnaest godina (enciklopedije, rečnici, naučno-popularna literatura; školska lektira; beletristika na srpskom i knjige engleskom jeziku). U kutku za igranje izdvojene su slikovnice.

Kao zasebne celine posebno su izdvojene kolekcija stripova (preko 400), tinejdžerski romani i naučno-fantstični romani. Dečje serijske publikacije („Politikin zabavnik”, „Svetosavsko zvonce”, „Neven” i „Vitez”) deca mogu da čitaju u čitaonici Odelјenja. Takođe, imaju na raspolaganju dva računara sa internet vezama. Sve knjige fonda Odelјenja  su onlajn pretražive u elektronskom katalogu – NIBIS.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here