Početna Konkursi Literarni konkursi Raspisan 34. literarni konkurs „Dani dečje poezije i proze“ Draginac

Raspisan 34. literarni konkurs „Dani dečje poezije i proze“ Draginac

2646
0

Konkurs raspisuje: Osnovna škola „14.oktobar“  i grad Loznica
Konkurs otvoren do: 4. oktobar 2019. godine

Ovog oktobra održaće se već tradicionalna, 34. manifestacija „Dani dečje poezije i proze“ u Dragincu, maloj varošici u Zapadnoj Srbiji. Draginac je mesto stradanja civila u Drugom svetskom ratu i ovi literarni susreti osnovaca nastali su kao svojevrstan memorijal, a sama manifestacija spada u red naših najznačajnijih u oblasti dečjeg stvaralaštva osnovaca.

Osnovna škola „14.oktobar“  i grad Loznica raspisali su nagradni literarni konkurs. Pravo učešća imaju učenici osnovnih škola iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Rok za dostavlјanje pesama ili priča, otkucanih u tri primerka na srpskom jeziku, je 4. oktobar.

Kako se navodi u konkursu, traže se neobjavlјeni radovi, potpisani punim imenom i prezimenom, tačnim nazivom i adresom škole koju učenik pohađa.

Nagrade

Stručni žiri će dodeliti prve tri nagrade za poeziju i prve tri nagrade za prozu.Takođe pohvaliće po deset autora pesama, priča i najuspešnijih škola na konkursu.

Svi nagrađeni učenici dobiće knjige i diplome, a u oktobru će sa svojim nastavnicima srpskog jezika, odnosno učitelјima biti gosti i učesnici književne manifestacije „Dani dečje poezije i proze“, koja će se ove godine održati u subotu 12.oktobra pod pokrovitelјstvom grada Loznice.

Tekst konkursa možete preuzeti OVDE

Slanje radova

OŠ „14.oktobar“ 15311 Draginac
Sa naznakom „DANI DEČJE POEZIJE I PROZE“
Kontakt telefoni: 015/854-042, i 015/854-112 i
imejl adresa os.14.oktobar@gmail.com

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here