Početna Konkursi Literarni konkursi Raspisan 35. literarni konkurs „Dani dečje poezije i proze“ Draginac

Raspisan 35. literarni konkurs „Dani dečje poezije i proze“ Draginac

794
0
Dani dečje poezije

Ovog oktobra održaće se već tradicionalna, 35. manifestacija „Dani dečje poezije i proze“ u Dragincu, maloj varošici u Zapadnoj Srbiji. Književna manifestacija „Dani dečje poezije i proze-Draginac“ ustanovlјena je 1985. godine kao znak sećanja na krvavi oktobar u Jadru, u kome su na draginačkom stratištu 1941. vojnici Trećeg Rajha strelјali nevino stanovništvo.

U spomen na tragične događaje iz Drugog svetskog rata podignut je spomenik sa spomen kosturnicom palim – strelјanim taocima na ulasku u Draginac. Svake godine se na ovom mestu obeležavaju Oktobarski dani, a posebnu ulogu, ulogu čuvara sećanja i spomena na žrtve strelјane u oktobru 1941. godine ima osnovna škola „14.oktobar“u Dragincu. Osnivanjem i održavanjem manifestacije posvećene dečijem stvaralaštvu škola ovaj svoj zadatak ispunjava na najbolјi mogući način.

Osnovna škola „14.oktobar“  i grad Loznica raspisali su nagradni literarni konkurs. Pravo učešća imaju učenici osnovnih škola iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Rok za dostavlјanje pesama ili priča, otkucanih u tri primerka na srpskom jeziku, je 5. oktobar.

Kako se navodi u konkursu, traže se neobjavlјeni radovi, potpisani punim imenom i prezimenom, tačnim nazivom i adresom škole koju učenik pohađa.

Stručni žiri će dodeliti prve tri nagrade za poeziju i prve tri nagrade za prozu.Takođe pohvaliće po deset autora pesama, priča i najuspešnijih škola na konkursu. Svi nagrađeni učenici dobiće knjige i diplome.

U skladu sa epidemiološkim merama, zbog zabrane organizovanja priredbi i manifestacija,  rezultati konkursa će biti objavlјeni na sajtu škole, gde će biti objavlјene i nagrađene priče i pesme, a nagrade i diplome će biti poslate poštom.

Kompletan tekst konkursa možete pogledati OVDE

Radove slati na adresu:
OŠ „14.oktobar“ 15311 Draginac
Sa naznakom „DANI DEČJE POEZIJE I PROZE“
Kontakt telefoni: 015/854-042, i 015/854-112 i imejl adresa os.14.oktobar@gmail.com

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here