Početna Konkursi Likovni konkursi Raspisan 6. dečiji nagradni likovni konkurs Forma Ideale

Raspisan 6. dečiji nagradni likovni konkurs Forma Ideale

3814
0
Foto: formaideale.rs

Konkurs otvoren do: 05. oktobara 2017 godine

Konkurs raspisuje: Kompanija Forma Ideale

Kompanija Forma Ideale tradicionalno, tokom septembra, organizuje veliki dečiji likovni konkurs pod sloganom „Nacrtaj, oboji i osvoji!“, a pravo učešća imaju prvaci i predškolci iz čitave Srbije. Više desetina hiljada mališana učestvuje na šestom po redu likovnom konkursu, koji je zbog masovnog učešća dece dobio karakter manifestacije od nacionalnog značaja.

Najtalentovaniji mališani, čiji crteži na temu „Moja idealna soba“ budu proglašeni najboljima, osvojiće brojne vredne nagrade: dečije sobe, kompjuter stolove, relaks vreće i sveske. Pristigli radovi u tehnici po izboru biće ocenjivani tokom oktobra, a proglašenje najboljih i dodela nagrada biće organizovana 11. novembra u salonu Forma Ideale u Beogradu.

Za sve informacije o likovnom konkursu možete nas kontaktirati na 034/308 100 ili na e-mail: deciji.konkurs@formaideale.rs

Pravila nagradnog likovnog konkursa

Pravo učešća imaju sva deca predškolskih ustanova u Srbiji, kao i učenici prvih razreda osnovnih škola bez izuzetka i bez obzira na pol, versku, rasnu ili nacionalnu opredeljenost.

Materijal za rad je papirna osnova, na kojoj učesnici konkursa kreiraju svoj rad a koju obezbeđuje „Forma ideale“ d.o.o. i blagovremeno dostavlja svim zainteresovanim učesnicima poštom ili ličnim kontaktom. Tehnika za izradu likovnih radova je proizvoljna, a ocenjivaće se samo radovi naslikani na papirnoj osnovi Forma Ideale.

Postupak učešća u konkursu

Sve zainteresovane predškolske ustanove i osnovne škole svoje zahteve u pogledu propisanog materijala za rad i reklamnih materijala za konkurs upućuju putem telefona 034/308-100 ili na e­mail: deciji.konkurs@formaideale.rs mogu izraziti svoje ideje na zadatu temu.

Prijem radova vršiće se poštom na adresu: „Forma ideale“ d.o.o, 34000 Kragujevac, Skladišni centar 13.

Krajnji rok za dostavljanje likovnih radova je 05. oktobar 2017.

Cilj konkursa jeste podsticanje kreativnosti i individualnosti kod dece predškolskog i učenika mlađeg uzrastra, odnosno da se deca predškolskog uzrasta i učenici prvog razreda osnovnih škola podstaknu da razmišljaju o vrednostima i kvalitetima prostora i okruženja u kome žive i da na kreativan način pokažu šta je to što oni vide kao lepo i dobro u svom okruženju, negovanje estetskog ukusa, sposobnosti za umetničko predstavljanje i oblikovanje. Podsticanjem njihovog stavralačkog dela ličnosti jača se i učvršćuje njihov psihofizički razvoj i usmerava njihova individualnost.

Uzrast dece je odabran zbog ujednačenosti psihofizičkog razvoja i malog odstupanja, radi lakšeg ocenjivanja i vrednovanja nacrtanog materijala. Još jedan od razloga za odabir uzrasta je i što je to period njihovog razvoja, kada je njihova neverbalna komunikacija najizraženija putem crtanja, likovnih radova, a ostale veštine se stiču i razvijaju u kasnijem periodu.

Pravila konkursa objavljena su na web sajtu www.formaideale.rs

Potrebno je da na svakom likovnom radu koji pristigne u Formu Ideale, a najkasnije do 05. oktobra 2017. godine, na mestu gde je to predviđeno bude jasno ispisano ime i prezime, razred, odeljenje, škola i grad deteta koje učestvuje.

Komisija za izbor se sastoji od stručnjaka iz oblasti likovne umetnosti, dizajna i predstavnika „Forma ideale“, d.o.o. u sastavu:

  1. Mina Vesović – grafički dizajner
    2. Verica Savić – arhitekta
    3. Milena Grbić – arhitekta

Osnovni kriterijumi za odabir radova su kreativnost, maštovitost, originalnost i estetika. Vrednovaće se kreativni izraz dece, lična iskrena i spontana ostvarenja, likovni izraz, poruka koju šalje i vizija koju oslikava.

Nagrade na konkursu

Nagrade od 1-3. su proizvodi iz proizvodnog programa „Forma ideale“ d.o.o. i iste se preuzimaju u nenamontiranom stanju u maloprodajnim salonima „Forma ideale“ d.o.o. Nagrada 4. je reklamnog karaktera i dostaviće se svim dobitnicima putem pošte.

Ukupan fond nagrada je 506.220,00 RSD

„Forma ideale“ d.o.o zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prispelih radova ne dodeli sve nagrade. Nedodeljene nagrade bi se u tom slučaju poklonile u humanitarne svrhe.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here